x

Axy je jedini Goranac sa Kosova koji se bavi rep muzikom: Sada je opjevao probleme sa Alfa Romeom i postao hit! (Video)

Reper Amel Hodža koji se predstavlja sa umjetničkim imenom Axy je objavio singl  pod nazivom "Alfa Romeo". Tekst je napisao sam Axy, a spot je snimljen u Italiji, u Meranu, gdje i živi. Axy je jedini Goranac sa Kosova koji se bavi rep muzikom, i to već dugo vremena, a nova pjesma koju je predstavio je izazvala veliku pažnju, naročito jer je u njoj  kroz humor opjevao probleme koje imaju vlasnici Alfa Romeo vozila. 


Amel Hodža poznatiji kao Axy rođen je 1996. godine u Restelici. Muzikom se bavi od 2012. godine, kada objavljuje svoj prvi album pod nazivom “Nova Godina”. Nakon 5 godina pauze, kada su svi mislili da je odustao i prestao sa repovanjem, Axy se potpuno nov i pun energije vraća na scenu s pjesmom “Oja šo som”. 


Axyjevi naslovi su različiti. Posljednji među njima su “Džeberedžek”, zatim “Veljiš ti veljim ja”, “Šabani”, “Corona” i sada posljednji “Alfa Romeo”. Ne libi se da u svojim tekstovima dotakne teme o kojima drugi ćute ili javno ne govore. Svojim tekstovima često dotakne aktuelne teme i probleme. Od ekspanzije ljubavi i meraka preko facebooka, šopinga i želja današnjih žena, nemarnosti naših političara, života u vrijeme korone, Axy se ovoga puta obračunao sa svojom Alfom.


Kako se originalnost uvijek prepozna, Axy je naišao na pozitivne reakcije od strane publike. Kroz uvijek nešto drugačije numere i zanimljive tekstove pronađe put do srca publike, koja prepoznaje njegovu umjetničku notu. Axy je uspio da kroz muziku opjeva brojne životne situacije, te svojim tekstovima pomijera granice i tako ostane prepoznatljiv. Rep mu sjajno ide pa ne čudi što su svi pohvalili njegov rad. 

Axy je prisutan na Facebooku i Instagramu: 
https://www.facebook.com/axyhodzaofficial/
https://www.instagram.com/axyhodzaofficial/

.

.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.