x

"BalkankaStar: Ljubav i Solidarnost na Delu – Velika Humanitarna Akcija za Pazarić"

BalkankaStar, poznata TikTokerka, koja je stvorila izmišljeni lik Balkanke, nedavno je postala ne samo virtualna zvezda već i stvarna herojka. Njena popularnost na TikToku nije bila samo zabavna priča, već pokretačka snaga iza jedne velike humanitarne akcije u Pazariću, malom naselju u Bosni i Hercegovini.

Aida, tvorac lika Balkanke, pridružila se društvenoj mreži 2020. godine kao način da održi kontakt sa prijateljima tokom pandemije. Međutim, njen profil je brzo dosegao novu razinu, prikupivši preko 150,000 pratilaca zbog Balkankinog sarkazma, humora i otvorenosti o tabu temama.

Balkanka je, nažalost, suočena s banovanjem profila nakon što je osnovala grupu "BEE POWER BALKAN", posvećenu borbi protiv nasilja nad ženama. No, to nije zaustavilo Balkanku u njenoj nameri da koristi društvene mreže za stvaranje pozitivnih promena.

Akcija koja nam je sada u fokusu bila je humanitarni poduhvat u Pazariću, gde je Balkanka i njen tim odlučili unaprediti živote dece sa posebnim potrebama. Na početku su planirali prikupljanje sredstava za paketiće, ali do kraja akcije desilo se nešto mnogo više.

Prikupljanje sredstava nije bilo ograničeno samo na novac za poklone; zajednica se sjedinila i donela obilje lekova, garderobe, paketića, slatkiša i drugih korisnih stvari. Ono što je počelo kao ideja za poklončiće preraslo je u potpunu podršku Pazariću.

Balkanka nije bila samo organizatorka; postala je deo Pazarićke zajednice. Provela je vreme sa decom, prisustvovala njihovoj predivnoj priredbi i delila trenutke radosti. Sa nama novinarima podelila je žaljenje da ne postoje škole u BiH, ali iregionu gde deca sa posebnim potrebama mogu učiti brajevo pismo, a Balkanka je bila tu da skrene pažnju na ovaj važan problem.


Ponosna na podršku koju je zajedno sa svojim pratiocima pružila, BalkankaStar izražava žaljenje zbog smanjenja empatije u današnjem društvu. Ipak, ona ne odustaje od svoje misije da pomogne onima kojima je to najpotrebnije.

- " Moram spomenuti i jednu divnu devojku iz Novog Pazara, inače članicu naše grupe " BEE POWER BALKAN" koja je zajedno sa nama išla u posetu ovoj divnoj deci ona se zove Rijalda Novalić, ona je žena koja je završila Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru, inače se bavim slikarstvom i umetnošću, jako sam počastvovana slikom koju sam dobila od nje, a prikazuje jednu našu članicu kojoj smo pomogli, a koja je trpela nasilje. Sliku ćemo staviti na aukciju i sav novac prikupljen od prodaje slike namenjen je pomaganju našim članovima, ali i ostalom humanitarnom radu.” - istakla je Balkanka.

Akcija u Pazariću ne predstavlja samo humanitarni poduhvat; to je primer kako zajednički trud, podrška i ljubaznost mogu stvoriti promene i ostaviti dubok, pozitivan trag u životima onih kojima je pomoć najpotrebnija. BalkankaStar ne samo da zabavlja svojom kreativnošću, već i inspiriše zajednicu na velika dela ljubavi i solidarnosti.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.