"Banjalučka desetka": Velika regionalna jesenja trka na 10 kilometara!

07.09.2019 19:00

"Banjalučka desetka" jedna je od najvećih i najznačanijih regionalnih trka, a biće centralni događaj ovogodišnje manifestacije "Run&More Park" koja se održava u parku "Mladen Stojanović" u Banjaluci.

"Banjalučka desetka" održaće se 7. septembra u 19 časova, a njena dionica se trči kroz aleje i najatraktivnije dijelove najužeg centra grada, dok će njen start i cilj biti u spomenutom parku, koji je poznato okupljalište ljubitelja trčanja.

"Banjalučka desetka" je namijenjena aktivnim trkačima i rekreativcima, koji imaju zadatak da u roku od 90 minuta, koliki je limit trke, istrče dionicu od 10 kilometara. Takođe, rekreativci će imati priliku da se tim povodom druže sa najelitijim trkačima u skladu sa sloganom trke "U krugu najboljih".

Inače, drugo izdanje sportsko-zabavne manifestacije "Run&More Park", koje će biti održano 7. i 8. septembra u spomenutom parku, čini još nekoliko trka i dopunskih sadržaja.

"5k Bizz Up Run" trka biće održana istog dana i u isto vrijeme kao i "Banjalučka desetka". Staza ove noćne timske trke duga je pet kilometara, a trči se kroz centar Banjaluke u timovima koji broje najmanje tri, a najviše pet članova. Ovo je jedinstven izazov za kompanijske timove ili grupe najboljih prijatelja, a trčaće se u tri konkurencije – muškoj, ženskoj i mješovitoj.

- Dužina staze "5k Bizz Up Run" idealna je džoging distanca za sve one koji se bave jogom, fitnesom, aerobikom i brojnim drugim rekreativnim aktivnostima, ali i za početnike, koji se za ovu trku mogu pripremiti za samo četiri sedmice - kaže Goran Ćorić, direktor manifestacije "Run&More Park".

"Family Run" je nova trka zadovoljstva, koja će biti održana narednog dana, u nedjelju, 8. septembra u 11 sati. Trka je dobrotvornog karaktera, pa će dio sredstava od kotizacija biti usmjeren na račun Udruženja 4+. Ovom trkom se budi jesenja priroda grada, pa će park "Mladen Stojanović" u septembru postati mjesto za stvaranje najljepših zajedničkih uspomena sa voljenim i dragim bićima.

- Djeca svih uzrasta, roditelji, tinejdžeri, bake i deke, tetke, ali i svi oni koje smatrate porodicom, imaće priliku da zajedno sa vama istrče ili prehodaju trku od dva kilometra – najavljuje Ćorić.

Još jedna novost je da će svi koji to žele imati mogućnost da povedu kao društvo i svoje kućne ljubimce, što je dozvoljeno isključivo tokom "Family Run" trke.

U toku prijave za "Run&More Park"

Osim trčanja, manifestacija "Run&More Park" donosi i muzičke sadržaje sjajnog zvuka i vrhunske energije u sklopu dodatnog programa "After Run Party, o kojem će biti riječi u narednom periodu.

Podsjećamo da su prijave za sve "Run&More Park" trke još uvijek otvorene, a sve detalje možete pronaći na sajtu manifestacije www.runandmore.org.

Iza organizacije "Run&More Park" stoje Support marketing centar, Atletski klub Banja Luka i Run&More Community, koji su organizatori "RMC polumaratona" i "Run&More Weekend" festivala, koji su od 19-21. aprila održani u Banjaluci.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.