x

Igrači nemilosrdni prema klubu

Bayernu se ponavlja 'slučaj Alaba': Leon Goretzka traži nevjerovatnu cifru

Minhenski Bayern ostao je ovog ljeta bez dugogodišnjeg člana Davida Alabe.

Austrijski fudbaler odlučio je napustiti redove bavarskog giganta nakon 13 godina i prihvatio je ponudu Real Madrida.

Alaba i njegov agent Pini Zahavi dugo su pregovarali sa rukovodstvom Bayerna o novom ugovoru. Bilo je dosta različitih informacijama o traženim i ponuđenim uslovima, ali je Alaba na kraju odlučio da ode iz kluba u kojem je stekao ime.

Njegovim stopama mogao bi i njemački reprezentativac Leon Goretzka čiji agent traži zaista nevjerovatnu cifru za novi ugovor.


Menadžer Jorg Neubauer je za 26-godišnjeg veznjaka tražio platu od čak 20 miliona eura po sezoni, a na to u Bayernu sasvim sigurno neće pristati.

Rukovodstvo Bayerna je spremno Goretzi ponuditi 'samo' 10 miliona eura po sezoni i ako ne dođe do nekog ludog preokreta u razgovorima, bavarski velikan bi mogao ostati bez još jednog veoma bitnog fudbalera.


Bild navodi kako je Manchester United spreman da plati Goretzki ugovor od 20 miliona eura po sezoni i očigledno da se Bavarcima sprema još jedan 'slučaj Alaba'.

Leon Goretzka je član Bayerna od 2018. godine, a u klub je stigao iz Schalkea kao slobodan igrač. Sa Bayernom je osvojio sve, a u 112 odigranih utakmica zabio je 25 golova.

Aktuelni ugovor njemačkog reprezentativca sa velikanom iz Minhena važi do ljeta naredne godine.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.