x

novo od becutana

Becutan Sensitive je nova linija proizvoda za bebe sa osjetljivom kožom!

Iako je struktura kože kod beba identična sa kožom odraslih, ipak funkcionalno nije zrela što čini bebe posebno osjetljivim na utjecaje okoline.

Karakteristike kože kod novorođenčadi

• Koža kod novorođenčadi je tanja

• Lakše prima i odaje vodu

• Penetrantnija je

• Osjetljivija je na spoljne faktore

Epidermis je tanji što rezultira uvećanim transepidermalnim gubitkom vode, čime se olakšava penetracija raznih štetnih materija. Žlijezde kod novorođenčadi nisu postigle cjelosnu aktivnost i obrambeni hidrolipidni sloj koji oblaže kožu (sastavljen od vode, znoja, masti i keratinocita) nije cjelosno razvijen. Veze između epidermisa i dermisa su slabe i rjeđe što čini kožu bebe posebno osjetljivom na negativne utjecaje okoline i povećava mogućnost njenog oštećenja.

Osjećaj dodira je naročito razvijen kod beba jer one osjetilom dodira otkrivaju i upoznaju sredinu. Još od prvog dana kontakt sa kožom omogućava jake emocije i senzacije zadovoljstva. Čulna stimulacija omogućava emocionalnu vezu i normalan razvoj djeteta.

Koža predstavlja kompleksan, aktivan organ i ako se jedna od funkcija naruši to može imati ozbiljne posljedice po zdravlje organizma. Barijerna funkcija kože je preduvjet za zdrav organizam.


Njega kože

Pravilna higijena kože je veoma važna zbog više aspekata. S jedne strane nečista koža može podsticati razvoj patogenih bakterija, ali s druge strane pretjerano umivanje i uklanjanje zaštitnog prirodnog sloja i normalnih bakterija može olakšati naseljavanje patogenih bakterija koje mogu oštetiti kožu.

Preparati za njegu kože beba trebaju obezbijediti da koža prirodno obavlja svoju zaštitnu funkciju da štite kožu od spoljašnih utjecaja, da održavaju vlažnost i sprečavaju razmožavanje patogenih mikroorganizama.

Važno je znati:

• Koža beba stvara manje sebuma i znoja i ne zahtjeva često pranje kao kod odraslih.

• Preparati za njegu kože beba ne trebaju sadržati iritanse ili moguće alergene.

• Koža u plenskoj regiji i u djelovima gde se formiraju pregibi, naročito je osjetljiva na oštjećenja površinskog sloja.

• Senzitivna koža je sklona iritacijama, češanju i crvenilu, pa se zato tu preporučuju emolienti koji ne sadrže moguće alergene.

Njega normalne kože beba počinje još prvog dana nakon rođenja. Jedino čulo koje je potpuno razvijeno od prvog dana je čulo dodira. Zbog toga je fizički kontakt sa bebom od izuzetnog značaja.

Becutan Sensitive

Becutan Sensitive je nova linija proizvoda koja nastaje kao odgovor na povećani broj novorođenčadi, beba i djece kod kojih se javlja osobita osjetljivost kože (koža je sklonija pojavi iritacija i suhih dijelova), a razlog tome može biti kombinacija određenih unutrašnjih i/ili vanjskih čimbenika.

Svi proizvodi Becutan Sensitive kolekcije su klinički i dermatološki dokazani u EU laboratorijama, u Italiji, testirani pod nadzorom dermatologa, pridržavajući se principa dobre kliničke prakse.


Becutan Sensitive – Mild baby shampoo

Naša nova formulacija šampona Becutan Sensitive ima iznimno blago djelovanje na dječije okice, ne izaziva iritaciju i suzenje, te namjenjena je bebama i djeci sa osobito osjetljivom kožom. Sadrži estre maslinovog ulja, jedina kombinacija aktivnih tvari koje doprinose dubokoj hidrataciji, istodobno formirajući film koji intenzivno pothranjuje kožu na tjemenu i koji regulira sebum.

Proizvod posjeđuje sertificiranu no tears formulu, koja je dokazana kliničkom studijom oftalmološke podnošljivosti, provedenom u Italiji (EU) pod nadzorom tima dermatologa i oftalmologa.

Becutan Sensitive – Head to toe cleansing baby oil

Uljana kupka za osobito osjetljivu kožu, jedinstvenog sastava, koji je baziran na pažljivo odabranoj kombinaciji prirodnih biljnih ulja: ulje od soje, suncokretovo ulje, ulje od sjemenki grožđa i maslinovo ulje. Ekstrakti ovih ulja su bogati masnim kiselinama omega 3 i omega 6, koje pripadaju skupini membranostvarajućih fosfolipida, čime se podrazumjeva da pomažu u održavanju prirodne lipidne ravnoteže kože i da doprinose jačanju njene zaštitne funkcije.

Biljna se ulja brzo apsorbiraju u kožu i doprinose da ona postane nježna i mekana, bez znakova suhoće, te utječu na poboljšanje njezine elastičnosti. Pored masnih kiselina, sadrži i vitamin E, koji djeluje antioksidativno i antiinflamatorno; vitamin A, koji održava prirodnu vlažnost kože, i vitamin C, koji poboljšava mikrocirkulaciju, a time i razmjenu hranljivih tvari u koži.

Becutan Sensitive – Nourishing baby milk

Naša nova formulacija mlijeka Becutan Sensitive intenzivno njeguje i hidratizira osobito osjetljivu bebinu kožu i doprinosi bržem obnavljanju i održavanju barijerne funkcije kože.

Odabir sastojaka je prirodnog podrijetla i predstavlja kombinaciju s moćnim pothranjavajućem djelovanjem, kao što su šea puter, bademovo ulje, kokosovo ulje i glicerin, koji lako prodiru u površinske slojeve i omogućavaju duboku hidrataciju što je osobito važno kod iznimno osjetljive kože, čija je sklonost na pojavu znakova suhoće znatno izraženija u usporedbi sa normalnom kožom.

Becutan Sensitive – SOS baby cream

Krema Becutan Sensitive SOS je idealna za njegu i zaštitu najosjetljivije dječije kože, koja se suočava sa problemima koji zahtjevaju intenzivnu njegu i brze rezultate poboljšanja. Formulacija je jedinstvena kombinacija pažljivo odabranih prirodnih sastojaka, kao što su lanolin, pčelin vosak, glicerin, pantenol i cink oksid, koji djeluju sinergetski i omogućavaju duboku njegu i hidrataciju kože, a ujedno štite od agresivnih vanjskih uvjeta, kakvi mogu biti vjetar i hladnoća.

Krema Becutan Sensitive SOS je idealna za intenzivnu njegu kože, naročito u zimskom razdoblju. Obogaćena je masnim sastojcima prirodnog podrijetla, koji stvaraju film na koži pri nanošenju i na taj način spriječavaju gubljenje vode sa površine kože.

Proizvod je namijenjen održavanju zdravog izgleda i njezi izuzetno suhe i osjetljive kože koja je sklona sušenju i pucanju (lice, tijelo, ručice i pelenska regija).

Becutan Sensitive – Ointment with fish oil

Mast Becutan s ribljim uljem sadrži visoki postotak ribljeg ulja, koje je bogato vitaminom A, neophodan za pravilno stvaranje epidermisa i za održavanje njegove prirodne zaštitne funkcije, na šta osobito treba paziti prilikom njege kože novorođenčadi. Istodobno pomaže i ubrzava regeneraciju iritirane kože. Hipoalergena formulacija štiti od pojave suhe, crvene i nadražene kože.

Hrani suhu kožu čineći je glatkom i elastičnom. Nanosi se na čistu i suhu kožu, u tankom sloju, blagim trljanjem dva do četiri puta na dan.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.