x

LEGENDARNI TENISER

Beker komentarisao odlazak Nadala: Bit će to velik gubitak, Đokoviću se otvara prilika

Novak Đoković ima priliku osvojiti 23. Gren slem u karijeri na Rolan Garosu i Vimbldonu

Novaku Đokoviću se otvorila prilika da se odvoji od Rafaela Nadala kao najtrofejniji teniser na Gren slemovima nakon što je Španac otkazao nastupe na Rolan Garosu i Vimbldonu.

Nadal je u posljednjih 18 godina bio 14 puta prvak na Rolan Garosu, ali on ove godine neće braniti svoju titulu i tako imati priliku da dođe do 23. titule na Gren slemovima, ali Đoković hoće.

Njegov bivši trener i teniska legenda Boris Beker (Becker) smatra da je baš to razlog zašto srbijanski teniser još uvijek igra.

- Želi postati najuspješniji teniser svih vremena – rekao je Beker medijima pred početak drugog Gren slema sezone, za koji su kvalifikacije već u toku.

- U posljednjih 15 godina bilo je samo pitanje ko će igrati u finalu protiv Nadala. Njegov odlazak bit će ogroman gubitak za muški tenis. Nadam se da će naredne godine biti zdrav i da će moći igrati svoje omiljene turnire. Veliki sam njegovih uspjeha u ljudskosti – rekao je Beker o Nadalu.

Ove godine će zato Đoković imati priliku osvojiti svoj treći Rolan Garos, koji bi mu bio i rekordni 23. Gren slem. Beker ga vidi kao jednog od favorita.

- Bez Nadala konačno i drugi igrači imaju šansu. Moji favoriti su Đoković, pobjednik turnira u Rimu Danil Medvedev, Holger Rune i Karlos Alakaraz – kazao je legendarni Boris Beker.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.