x

novi ugovor kao nagrada za sjajne igre

Benjamin Tatar produžio vjernost Sarajevu

Benjamin Tatar možda je i najveće otkrovljenje u ovoj sezoni BHT Premijer lige BiH. Ovaj 24-godišnji nogometaš je na Koševo stigao na mala vrata, o njemu se doslovno ništa nije znalo, ali za pola godine provedenih u klubu je postao jedan od najboljih igrača Sarajeva.

A kada je tako, onda ni u klubu ne žele ništa prepustili slučaju. Iako Tatar sa Sarajevom ima važeći ugovor do 2020. godine, između dvije strane, kao što je SportSport.ba i najavio, danas je postignut dogovor o produženju saradnje prema kojem će sjajni igrač sredine terena bordo dres nositi sve do 2021. godine.

"Benjamin je imao vazeći ugovor, ali s njim smo se lako dogovorili o produženju saradnje. Cilj je stabilnost kluba, da zadržimo igrače, na čemu radimo. Tatar se pokazao kao pojačanje što i statistika govori i treba da služi kao primjer. Danas je neizostavna karika našeg tima i sretni smo što je produžio ugovor", rekao je Emir Hadžić, sportski direktor Sarajeva.

Zadovoljstvo zbog takvog raspleta na konferenciji za medije nije skrivao ni sam Tatar, istakavši kako se nada da će nastaviti s dobrim igrama, te samim tim doprinijeti u ostvarenju zacrtanog cilja - osvajanja titule prvaka BiH.

"Zahvalan sam na ukazanom povjerenju i nadam se da ću nastaviti gdje sam stao i da ću sa Sarajevom biti prvak. Zbog čega sam produžio ugovor? Najviše zbog atmosfere u klubu i oko kluba, koja je sjajna. Htio bih da osvojim duplu krunu i da budem ispisan zlatnim slovima u historiju ovog kluba", poručio je Tatar.

Tatar je član Sarajeva postao ljetos, nakon što je prethodno igrao u Hrvatskoj za Slaven Belupo, a u jesenjoj polusezoni je zabilježio osam pogodaka i sedam asistencija nametnuvši se kao jedan od nositelja igre.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.