x

Beyonce zapjevala za Bryanta, Vannesa se emotivnim govorom oprostila od kćerke i supruga!

Vannesa Bryant je održala emotivni govor, koji je trajao 22 minute, u čast supruga Kobea i kćerke Gianne u Staples Centru gdje je večeras održana komemoracija tragično stradalim u helikopterskoj nesreći.

Komemoracija kojom se slavi život Kobea i Gianne Bryant počela je pjesmom američke muzičke superzvijezde Beyonce.

"Ovdje sam zbog toga što volim Kobea, a ovo je bila jedna od njegovih najdražih pjesama", rekla je Beyonce, a potom zapjevala stihove pjesme XO.

Nakon Beyonce prisutnim u Staples Centru obratila se i Vannesa Bryant.


"Bog zna da nisu mogli biti jedno bez drugog na Zemlji. Dragi, ti brini od našoj Gigi. Ja imam Nanu (Natalia), BB (Bianca) i Coco (Capri). Još uvijek smo najbolji tim. Volimo vas i nedostajete nam, Boo boo i Gigi. Počivajte oboje u miru i uživajte u raju dok se ne sretnemo ponovo jednog dana. Volimo vas oboje i nedostajete nam. Uvijek i zauvijek. Mama", poručila je Vannesa Bryant na komemoraciji.

Vannesa se zahvalila svima na podršci i ljubavi koju je dobila porodica Bryant. Njena najstarija kćerka Natalija napunila je 17 godina samo sedam dana prije nesreće. Bianca ima tri godine, a Capri osam mjeseci. Kobe i Vannesa su bili zajedno 20 godina, a komemoracija je održana danas zbog brojeva koje su na dresovima nosili Kobe (24) i Gianna (2).


Vannesa je rekla kako je ona bila njegova "prva djevojka, prva ljubav, njegova žena, njegov prijatelj, utočište i zaštitnik".

"Bila sam njegova vatra i njegov led, a povremeno je bilo i obrnuto. On bi uradio sve za mene. Ne znam kako sam zaslužila čovjeka koji me volio i želio koliko i Kobe".

Istaknula je kako joj je Kobe nekoliko sedmica prije nesreće poslao poruku i pitao je da li bi mogli provesti neko vrijeme zajedno. Nisu imali vremena, ali ističe kako je zahvalna što je dobila tu poruku od njega. Dok je igrao, Kobe bi uvijek pogledao na tribine Staples Centra da provjeri da li je stigla na utakmicu bez problema, a kada bi kasnila na utakmice, bio je zabrinut.


Vannesa je istaknula kako je Kobe bio onaj romantični dio njihove veze, ručno je izrađivao poklone.

"On bi bio najbolji djed na svijetu. Kobe je bio MVP očeva koji imaju kćerke. Ili bolje da kažem MVD", rekla je Vannesa.

Za kćerku Giannu rekla je kako je bila "nevjerovatno nježna duša" i uvijek je vodila računa da poljubi majku za dobro jutro i laku noć. Voljela je kuhati i pravila je najljepše čokoladne kekse.


Rekla je i kako je Gigi bila nevjerovatno talentovana i da bi vjerovatno postala najbolja WNBA igračica u budućnosti.

"Gigi je bila sunce. Osvijetlila bi svaki moj dan. Nedostaje mi njeno predivno lice", rekla je Vannesa Bryant.

Staples Centar nije mogao primiti sve one koji su željeli proslaviti život Kobea i Gianne Bryant. Na komemoraciji je govorio i legendarni Michael Jordan, a poručio je kako je pokušavao biti "najbolji stariji brat nakon što ga je upoznao".

Osim Beyonce nastupile su Christina Aguilera (Ave Maria) i Alica Keys (Beethoven - Moonlight Sonata).

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.