x

HENDIKEP ZA FLENSBURG

Bh. reprezentativac Benjamin Burić zbog napuknuća lože okončao sezonu

Golman Flensburga i rukometne reprezentacije BiH Benjamin Burić okončao je sezonu zbog napuknuća lože koju je zaradio u revanš utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Aalborga.

Nakon detaljnih pregleda medicinskog tima Flensburga, potvrđeno je napuknuće lože i pauza od oko šest sedmica za 30-godišnjeg bh. reprezentativca, što znači da se neće vraćati na gol u finišu sezone.

"To je jako loša vijest. Nažalost, prvi strahovi sada su se potvrdili. Činjenica da će nam Benko nedostajati u posljednjih nekoliko utakmica u domaćem šampionatu i teško ćemo ga nadoknaditi. Ipak, apsolutno sam uvjeren da će golman Torbjørn biti adekvatno rješenje zajedno s Felixom Backhausom. Benku želim brz oporavak", kazao je trener Flensburga Maik Machulla.


Flensburg se bori za naslov prvaka Njemačke sa Kielom i trenutno su nakon 28 kola poravnati na tabeli sa po 51 bodom.

Za našu reprezentaciju svakako je najvažnije da Burić bude spreman za Evropsko rukometno prvenstvo 2022. godine koje će se održati od 13. do 30. januara 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.


Podsjetimo, rukometaši BiH smješteni su u grupu E zajedno sa aktuelnim evropskim prvacima Špancima, svjetskim vicešampionima Švedima i selekcijom Češke.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.