x

BMW XM iznenadio na "testu sjevernog jelena" (VIDEO)

Španski specijalizovani sajt km77.com testirao je BMW XM, prvi samostalni M model, ali i najteži serijski BMW u prodaji sa 2.800 kg.

To je čudovište koje privlači pažnju svojim ogromnim dimenzijama, ali i svojom snagom. A sve to mora da bude i dinamički ubjedljivo.

Kao što se očekivalo, XM je pao na "testu izbjegavanja severnog jelena" pri referntnih 77 km/h. Ali zato je odlično odradio posao pri nešto nižih 74 km/h, a test vozač je naglasio da se XM i nakon gubitka trakcije ponaša veoma predvidljivo i nikada ne ulazi u domen opasnog manevra.

"Sve u svemu, reakcije se nisu mnogo razlikovale od onih opisanih u drugim pokušajima: malo zanošenja, čisti i relativno brzi pokreti i visok osjećaj bezbjednosti", navodi voditelj.

"Moram da priznam da sam pogriješio u pogledu prvog utiska koji sam stekao poslije prvog pokušaja, rekao sam da će mi biti teže da prođem između čunjeva, ali istina je da je bilo prilično lako".

XM se posebno pokazao u slalomskoj vožnji. Testni poligon je prošao za 22,9 sekundi, što je brže od znatono manjeg i lakšeg Audija RS3 Sportback. Uostalom, može se zaključiti da u pogledu dinamike vožnje BMW nije razočarao.

Izvor: nezavisne.com


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.