x

Boki 13 se raspada u zatvoru: Blijedog i uvelog lica ušao u sudnicu, voditelj smrtno bolestan!

Apelacioni sud u Skoplju mu je do sada 15 puta odbio zahtjev da bude pušten u kućni pritvor. Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, na suđenju održanom 23. januara rekao je da ima zdravstvene probleme koji ne mogu da se riješe u pritvoru, ali je tužiteljka konstatovala da je dobro i nije prihvaćen zahtjev za ukidanje pritvora.

- Za njegovo stanje potrebni su posebni higijensko-dijetetski uslovi koji ne postoje u istražnom zatvoru Skoplje - prenijeli su makedonski mediji.

Boki 13 rekao je da je u bolnicu vođen 55 puta i da je pred malignitetom.

Apelacioni sud u Skoplju mu je do sada 15 puta odbio zahtjev da bude pušten u kućni pritvor.

Kako je rekla sudija u slučaju "Reket", oni "postupaju po njegovom zahtjevu" i "da će biti odobreno da 4. februara izvrši interventni zahtjev".Advokat Saško Dukovski, koji zastupa Jovanovskog, kazao je da taj zahvat "nije primaran, kao što je primarno da boravi u posebnim higijenskim uslovima".

Podsjetimo, specijalni tužilac Katica Janeva 19. novembra 2019. je odlukom Apelacionog suda puštena iz pritvora u kućni pritvor.

Trećeoptuženi Zoran Milevski na početku suđenja, početkom decembra, priznao je krivicu i nepravosnažno je osuđen na 3 godine zatvora.

Jovanovski se od 15. jula nalazi iza rešetaka u istražnom zatvoru u Skoplju.

- Želim aktivno da učestvujem u suđenju, ali jednostavno nisam u mogućnosti - rekao je Boki 13 na suđenju početkom decembra 2019. godine, kada mu je ukazana hitna medicinska pomoć.


- Ne želim da ostavljam utisak da odlažemo suđenje, ali evo kako taj čovjek izgleda. Njegovo liječenje je obustavljeno i nije tačno da mu se pruža bilo koja terapija - rekao je tada njegov advokat.

Podsjetimo, makedonska policija prije nekoliko mjeseci uhapsila je Bojana Jovanovskog, poznatijeg kao Boki 13, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal. Jovanovski je tada zadržan na graničnom prelazu sa Grčkom "Bogorodica". Boki 13 osumnjičen je za milionsku iznudu u Skoplju, a dio od milion i po, koliko je iznudio od tamošnjeg biznismena, dobio je u skupocjenoj torbi "Luj Viton".


(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.