x

Bolne faze koje svako mora proći nakon prekida s partnerom

Raskid veze nije nimalo prijatna stvar i bez obzira na to da li je odluka o raskidu sporazumna, ili je jedan od partnera odlučio da odnos koji mu više nije prijao okonča, vrijeme koje dolazi nakon raskida isto je za sve i svako od nas mora proći kroz nekoliko faza, kako bi prebolio kraj jednog emotivnog odnosa.

Faze koje slijede nakon raskida su veoma iscrpljujuće, ali svi smo morali barem jednom da se suočimo sa njima:

1. Poricanje

Veoma je teško prihvatiti da je jedan važan dio vašeg života završen, pa neko vrijeme to ne možete sebi da priznate. Morate naći način da ubijedite sebe da je kraj vaše veze, najbolje rješenje za oboje.

2. Ljutnja

Ukoliko je do raskida došlo naglo, bićete ljuti, dok vam se u glavi ne slegnu sve kockice, ali ne dozvolite sebi da u bijesu postupate ishitreno, jer biste se kasnije možda kajali.

3. Tuga

Ovo je ključna emocija, nakon svakog raskida. Sjećate se svega lijepog i nedostaje vam vaša ljubav, ali morate se sjetiti razloga zbog kojeg je vezi došao kraj i naći način da motivišete sebe da prekid što prije prebolite.

4. Ljubomora

Naravno da vam neće biti prijatno ako čujete da izlazi sa drugim djevojkama, ali on je sada slobodan i ima pravo da radi šta hoće, baš kao i vi, zato se potrudite da se izdignete iznad situacije i da i vi krenete dalje.

5. Ravnodušnost

Nakon što ste promijenili širok spektar raspoloženja, konačno vam je postalo svejedno kada pomislite na njega.

6. Prihvatanje

Napokon ste prihvatili da je jedno poglavlje vaše priče završeno i imate želju da stvarate nove uspomene i upoznate nove ljude. Jednom rječju preboljeli ste. Sada možete krenuti dalje, bez da se osvrćete na svoju prošlost.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.