x

Borila se do samog kraja, ali nije izdržala: Preminula petnaestomjesečna Tisa, koja je ujedinila Srbiju! Roditelji slomljeni od bola!

Petnaestomjesečna Kikinđanka Tisa Sredojev preminula je sinoć na klinici u Augsburgu. Mali heroj nije izdržao bitku sa rijetkim oblikom tumora mozga četvrtog stepena, zbog čega je sa majkom Jelenom 17. oktobra otišla u Njemačku.

Tužan epilog borbe malene Kikinđanke sa atipičnim teratoidnim rabdoidnim tumorom mozga četvrtog stepena, zavio je u crno Srbiju, Kikindu i ljude iz dijaspore koji su sve vrijeme bili uz Tisine roditelje, Jelenu i Vanju. Djevojčica se borila do kraja, ali njeno hrabro srce nije izdržalo.

- Do posljednjeg trenutka smo bili uz našu princezu, našeg malog heroja. Borila se, nije htjela da ode, ali se desilo ono najstrašnije - jedva je smogao snage da kaže Tisin otac Vanja.


- Nije moja ljepotica izdržala, slomljeni smo do bola. Nadali smo se da će ovdje biti podvrgnuta hemoterapiji i zračenju. Zahvaljujemo svim dobrim ljudima koji su bili uz nas - rekao je Vanja.

Uprkos naporima ljekara i medicinskog osoblja, najprije u Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije gdje su obavljene dvije operacije, a zatim i u Njemačkoj, teška bolest bila je fatalna.

Podsjetimo, dvojica maloljetnika stari 15 i 12 godina krajem septembra ukrali su kutiju sa novcem ispred jedne hamburgerije kod gradske pijace u Kikindi u koju su ljudi dobre volje prilagali novac za liječenje Tise. Ova krađa izazvala je ogorčenje i nevjericu ljudi.

.

.

.

..


(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.