x

NBA

Boston doveo Porzingisa iz Vizardsa: U trejd uključeno pet igrača

Latvijski reprezentativac je dobio svoj novi dom


NBA je poznat po razmjenama igrač pred početak drafta, a kako se taj dan bliži timovi sve više razmatraju slanje svojih igrača u neku od ekipa.

Kako su nas i navikli, najbolji timovi lige se pojačavaju iz onih slabijih, pogotovo ako je u pitanju igrač sa ne baš dobrim ugovorom za tu ekipu iz nižeg doma tabele.

Vašington vizardsi su prije nekoliko dana poslali Bredlija Bila (Bradley Beal) u Sanse, a sada su napravili i novi trejd.

Kako prenose Šams Čarania (Shams Charania) i Adrijan Vojnarovski (Wojnarowski), tri tima su učestvovala u ovoj razmjeni igrača.

Vašington vizardsi su poslali Kristapsa Porzingisa u Boston seltikse, Seltiksi su poslali Malkolma Brogdona (Malcolm) u Los Anđeles kliperse i Danila Galinarija u Vizardse, dok su Klipersi poslali Markusa Morisa (Marcus Morris) i 30. pik na ovogodišnjem NBA draftu u Vizardse.

Boston će krenuti ozbiljno po titulu naredne sezone, a to potvrđuje da su doveli i latvijskog reprezentativca.

Porzingis je u prethodnoj sezoni bilježio 23 poena i 8 skokova u prosjeku za "Čarobnjake". Četvrti izbor drafta iz 2015. godine, sa svojih 220 centimetara i odličnim šutem sa distance, ogromna je prijetnja i trebao bi se odlično uklopiti u ovu ekipu Bostona.

Klipersi i Vašington su uspjeli da se riješe plata i to ih oslobađa u narednom vremenskom periodu.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.