x

Brega sa Željinim šalom najavio odličan provod na Bjelašnici: Pjevat ćemo vesele pjesme! (GALERIJA)

"Hajdemo u planine" manifestacija je u okviru koje će proslavljeni sarajevski muzičar Goran Bregović, sa kolegama iz kultnog Bijelog dugmeta, Alenom Islamovićem i Tifom Vojičićem, te Orkestrom za svadbe i sahrane, nastupiti 29. decembra na Bjelašnici. Ulaz je slobodan, a ovim koncertom će se upotpuniti slavljenička atmosferu povodom 35. rođendana ZOI-a '84, ali i otvoriti zimska turistička sezona.

Lider Bijelog dugmeta Goran Bregović, režiser Ademir Kenović, te Rešid Muratović, izvršni direktor Altermedie BiH

Na današnjoj promociji obratili su se direktor ZOI-a '84 Nevres Alispahić, lider Bijelog dugmeta Goran Bregović, režiser Ademir Kenović, te Rešid Muratović, izvršni direktor Altermedie BiH, koja je jedan od organizatora ovog događaja.

Generalni pokrovitelji manifestacije su Zoi'84 Olimpijski Centar Sarajevo, Opština Trnovo i Visit Sarajevo.


- Moj malecki sluša pjesmu "Hajmo curice, hajmo dječaci", što znači da ta pjesma traje i dan-danas. Kad smo krenuli u realizaciju ovog projekta, Rešid iz Altermedie mi je rekao: "Pošto je Bjelašnica centar svijeta, ajde da bude i centar Evrope. Brega neka bude na otvaranju sezone". Za dva sata smo dogovorili. Ovo je bitan događaj za Bjelašnicu, ZOI i Kanton Sarajevo. Na ovom ćemo događaju najaviti šta će se dešavati u narednom periodu. Ovo je poklon gradu Sarajevu za 35. rođendan ZOI-a, kazao je direktor ovog preduzeća Nevres Alispahić, dok je izvršni direktor Altermedie BiH Rešid Muratović kazao kako su napravili nešto čime ćemo se ponositi.


Ademir Kenović, prijatelj projekta i autor teksta "Hajdemo u planine", ispričao je zanimljivu dogodovštinu kako je, zapravo, krenula priča sa ovom pjesmom.

- Sjećam se kada je ova pjesma nastala kao mali spotić, koji je pjevao jedan naš prijatelj, da su u direkciji ZOI-a zovnuli mene. Bio je tu pokojni Ante Sučić sa svojih deset saradnika. Rekao je "Hajde da vidimo jeste li snimili sve što treba, jeste li propagirali naše objekte" Rekao sam da nismo. "Pa šta ste uradili? Snimili smo jednu pjesmicu. Pa ko pjeva, je li neki popularni pjevač? Nij, nego glumac. Koji je, je li Rade Šerbedžija? Nije. Mladi glumac je. Pa koji je, je li zgodan? Nije." I onda su gledali u "Planine" i šutjeli su jedno sedam prvih puta dok su gledali i onda je osmi put Ante rekao: "Pa nije ovo toliko loše". I onda je Goran vidio da nije toliko loše i napravio hit hitova - prisjetio se Kenović.


Goran Bregović je istakao kako mu je drago što je u Sarajevu.

- Zadnji put smo svirali prije 10 godina, a 29. ćemo svirati vesele pjesme. Nova godina je i svima nam je da se provedemo, kazao je.


Na pitanje da li je moguć ponovni okup Bijelog dugmeta, kao i album, kazao je:

- To je isto ko da odete da slavite godišnjicu mature, a ne pada vam na pamet da se vratite u školu. Veselo je i lijepo, ali ne vraća vam se u školu, rekao je šaljivo.


Predstavnici sarajevskog kluba Željezničar Bregi su uručili trenerku i dres kluba, koji je baš za njega potpisao legendarni Ivica Osim.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić/

Izvor: Oslobođenje

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.