x

Gosti odigrali sjajan meč

Budućnost teškom mukom do pobjede protiv Borca

Košarkaši Budućnosti došli su večeras u svojoj Morači do teške pobjede protiv ekipe čačanskog Borca u 3. kolu ABA lige rezultatom 86:83.

Nije mnogo nedostajalo da ekipa iz Čačka napravi i drugo veliko iznenađenje na startu ove sezone.

Nakon što su pobijedili Partizan u premijernom kolu, večeras su dobrano namučili ove sezone sjajnu podgoričku Budućnost i to u njenoj Morači. Gosti su sjajno otvorili prvu četvrtinu, sjajna igra u napadu zadavala je velike probleme obrani domaćih koji su prvih 10 minuta primili čak 26 poena a zaostajali su u jednom trenu i 10 razlike. Ipak, sabrali su se domaći i sjajno uzvratili u trugoj četvrtini te su -7 na velikom odmoru pretvorili u +4.

Oprečno prvom poluvremenu, nastavak je donio jake obrane, a u tih deset minuta postignuto je samo 23 poena (12:11 za Budućnost). No to je bila uvertira samo u ponovo efikasnu i napadačku košarku s obje strane. Na kraju je presudilo iskustvo domaćih košarkaša koji su na ovoj razini odigrali dosta više od Borca koji po prikazanoj igri do sada zaslužuje epitet najugodnijeg iznenađenja ABA lige.

Nikola Ivanović s 27 poena bio je daleko najbolji kod domaćih. Popović ga je pratio sa 16 a Apić i Ejim dodali su po 10 koševa. Jones je kod Borca bio odličan s 21 poenom, dok je Čarapić zabio 17. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.