x

VRIJEDAN 8 MILIONA EURA

Bugatti isporučio i posljednji primjerak modela Centodieci

Bugatti je podsjetnik na model EB110 ponudio u samo 10 primjeraka i svi su, očekivano, rasprodani mnogo prije premijernog predstavljanja.

Vlasnik posljednjeg primjerka Bugattijevog ultrasportskog dvosjeda koji je zamišljen kao osvrt na legendarni model EB110 odlučio se za posebnu bijelu boju karoserije koja je upotpunjena nekolicinom crni detalja.


Plava boja na kočnim čeljustima i u kabini jednaka je premijernoj boji karoserije na spomenutom EB110 s kojim se Bugatti, nakon podužeg odsustva, početkom devedesetih godina vratio na automobilsku scenu.


I ručno sastavljen Centodieci pokreće čuveni centralno smješten 8-litarski motor sa 16 cilindara i četiri turbopunjača koji uskoro odlazi u penziju, a 1.600 konjskih snaga i 1.600 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se prenosi na obje osovine dovoljno je za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,4 sekunde i elektronski ograničenih 420 km/h.


S isporukom posljednjeg Centodiecia koji košta osam miliona eura u Molsheimu su otkrili da privode kraju proizvodnju modela Chiron (ukupno 500 primjeraka) i Mistral (ukupno 99 primjeraka), a poseban dio tima bavi se sklapanjem modela Bolide koji će se moći koristiti samo na stazi i bit će napravljen u samo 40 primjeraka. Sva spomenuta preostala produkcija već odavno je rasprodana.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.