x

Zenica

Čelik u fenomenalnom meču pred 2.000 navijača bolji od Čelik Juniora! (Foto)

Rukometaši ŠR Čelik Junior i RK Čelik su u zeničkog Areni “Husejin Smajlović” danas odigrali utakmicu 19. kola Prve lige FBiH koja je bila derbi sezone i direktno odlučivala koja će ekipa naredne sezone igrati u Premijer ligi.

U sjajnom meču punom preokreta bolji na kraju su bili “gosti” RK Čelik sa rezultatom 34:35.

Danas, 15.aprila 2023.godine od 17,30 sati, u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ odigrana je derbi utakmica 19.kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2022/2023, između gradskih rivala, lidera na tabeli, ekipe ŠR Čelik Junior i RK Čelik, drugoplasirane ekipe.

Ovo je osmo kolo drugog dijela sezone. Do kraja prvenstva ostala su još tri kola.

Pobjedu u ovom derbiju godine, pred oko 2.000 gledalaca, ostvarila je ekipa starijeg zeničkog ligaša, RK Čelik i tako borbu za prvaka učinila neizvjesnom do kraja sezone.

Do kraja prvenstva Čelik junior je slobodan u 20.kolu, zatim domaća utakmica sa Donjim Vakufom, te u posljednjem, 22. kolu gostovanje ekipi „Sana 7“.

RK Čelik igra domaće utakmice sa Jajcem i Rudarom iz Banovića, te gostuje ekipi Kiseljak.

Sa ove utakmice donosimo i foto galeriju.

REZULTAT: ŠR ČELIK JUNIOR – RK ČELIK 34:35 (16:14)

Sudije su bile M.Taletović i D.Grbić, Isključenja: ŠR Čelik Junior (6 minuta), RK Čelik (16 minuta);

SEDMERCI: ŠR Čelik Junior 5 (4); RK Čelik 2 (1);

SASTAVI EKIPA, STRIJELCI:


ŠR Čelik junior:

Adi Pašalić 9, Faris Mrako, Jasmin Omerović, Mirza Dervenčić 4, Anes Suljić 4, Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović 5, Edin Bajramović 5, Edhem Grabus, Stjepan Baltić 3, Džan Čeljo, Muhamed Ajanović, 4, Ismar Đapo, Ahmed Sivac, Tin Filipović, Amel Beganović.

(Službeno lice Vladimir Zeljko, trener Banjamin Čeljo, Ago Grabić, Dženan Dedić);

RK Čelik:

Mevludin Čehajić, Muaz Kusić, Danijel Jurić, Adnan Sumbuljević 2, Mirsad Čelenka 4, Admir Bjelopoljak 5, Bakir Pirić 5, Adi Mešinovćć, Malik Delić 3, Tarik Kubat, Mario Filipović 3, Faris Rujanac 13, Dženan Hodžić, Velid Čelenka, Ajdin Starčević, Eldar Hadrović.

(Službeno lice Ljubomir Filipović-Miki, trener Amar Kobilica, Pane Šrkbić, Eldar Kačamaković),

Najefikasniji u ekipi ŠR Čelik junior: Adi Pašalić sa 9, te Demir Šabanović i Edin Bajramović po 5 golova.

Kod RK Čelik najefikasniji: Faris Rujanac sa 13, te Admir Bjelooljak i Bakir Pirić po 5 golova.

Prije današnje utakmice, danas domaćin, Čelik Junior na tabeli je bio prvi sa svih 17 pobjeda, dok su rukometaši Čelika na drugoj poziciji sa 15 pobjeda i jednim porazom.

Pravi rukometni praznik danas u Zenici privukao je veliki broj navijača u zeničku Arenu, koji su mogli uživati u sjajnom rukometu, koji su im priredili današnji akteri. Čelik Junior bolje otvara meč sa 3:0, te su vodili do 16. minute sa dva do tri gola razlike, ali gosti onda sjajnom odbranom i brzim kontrama dolaze prvi puta u vodstvo 10:11. Nakon toga ponovo Čelik Junior zahvaljujući sjajnom golmanu Čelji, te Pašaliću u napadu dolazi do prednosti, koju su zadržali do poluvremena. Bilježimo i šest puta neriješen rezultat u prvom poluvremenu. Na odmor se otišlo pri rezultatu 16:14 za Čelik Junior.

U drugom poluvremenu još bolji i uzbudljiviji rukomet, stao je šut domaćina, odnosno golman Čelika Mevludin Ćehajić je branio odlično, te su gosti preokrenuli rezultat i prešli u vodstvo. U 44. minuti na semaforu je bilo 23:27 za ekipu Čelika, koji je držao vođstvo do 57.minute. Pokušavali su domaći rukometaši da se vrate u utakmicu, ali Čelik je u drugom poluvremenu bio odličan kako u odbrani, tako i u napadu. U 51. minuti bilo je 28:32 za Čelik. Čelik Junior je nakon minute odmora zaigrao mnogo bolje, te su se vratili u meč. U 57. minuti na semaforu je bilo 33:33, a cijela dvorana bila je na nogama. U 58. minuti golom Pašalića domaći dolaze do vodstva 34:33, a vrijeme na semaforu 58,32. U posljednji minut se ušlo pri rezultatu 33:33. Čelik Junior je imao napad, ali su se spetljali, to je iskoristio Čelik, koji golom Rujanca u posljednjim sekundama utakmice dolazi do pobjede rezultatom 34:35.

ŠR Čelik Junior i RK Čelik sada imaju po jedan poraz, te ćemo vidjeti ko će na kraju prvi proći kroz cilj i plasirati se u Premijer ligu BiH. Rukometaši Čelika imaju prednost kada je u pitanju međusobni duel, dok Čelik Junior ima bolju gol razliku. Do kraja su još tri kola, te ćemo vidjeti koji će klub igrati u najvišem rangu. Ono što je sigurno da će Zenica imati naredne sezone klub u Premijer ligi BiH.

.

.

.

.


Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.