x

Slatki zalogaj koji morate isprobati

Cheesecake bez pečenja

Isprobajte novo lice omiljene torte od sira koja kombinira orašaste okuse maslaca od kikirikija, rastopljenu čokoladu i kremasti sir.

Sastojci:

10 integralnih krekera

7 kašika otopljenog maslaca

650 grama kremastog sira

500 grama bijelog šećera

1 kašika ekstrakta vanilije

400 grama maslaca od kikirikija

Priprema:

Krekere usitnite uz pomoć razvijača za tijesto. Pomiješajte mrvice s otopljenim maslacem. Krekeri bi trebali imati teksturu mokrog pijeska.

Smjesu utisnite u kalup za torte i stavite u frižider.

U velikoj zdjeli izmiksajte kremasti sir dok ne postane gladak. Dodajte u sir 300 grama šećera u prahu i dobro promiješajte.

Prelijte sirnu kremu preko krekera i vratite u frižider.

U odvojenoj posudi pomiješajte otopljeni maslac od kikirikija s preostalih 200 grama šećera u prahu.

Prelijte smjesu preko sira i krekera i vratite u frižider na dva do četiri sata da se stisne. Preko svega možete preliti i glazuru od rastopljene čokolade.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.