x

Dobre vijesti za Kanadu

Cory Joseph ipak igra na Svjetskom prvenstvu

Košarkaška reprezentacija Kanade ipak će na Svjetskom prvenstvu biti jača za igrača Sacramento Kingsa Coryja Josepha.

Iako su mnogobrojni mediji jučer objavili kako playmaker Kingsa neće igrati za Kanadu na SP-u, selektor Nick Nurse je danas ipak potvrdio kako Joseph putuje u Kinu.

Ovo je svakako velika stvar za Kanađane koji su ostali bez svih najvećih zvijezda za Mundobasket. Bili su kandidat za medalju, a sada će biti zadovolji i da prođu grupu.

Ranije je bilo jasno da za nacionalni tim neće nastupati Andrew Wiggins (Minnesota) i Tristan Thompson (Cleveland), prije nekoliko dana je otkazao RJ Barrett (New York Knicks), a zatim su krenuli i ostali odlasci.

U Kini tako nećemo gledati zvijezdu Denver Nuggetsa Jamala Murrayja, a otkaze su poslali Dwight Powell (Dallas), Dillon Brooks (Mephis), Trey Lyles (Denver), Brandon Clarke (Memphis), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma), Nickeil Alexander-Walker (New Orleans), Mfiondu Kabengele (LA Clippers) i Nik Stauskas (Baskonia).

U međuvremenu se povrijedio i Kelly Olynyk, pa je selektor Nurse došao u ozbiljne probleme.

SP se igra od 31. augusta do 15. septembra, a Kanađani su u grupi sa Senegalom, Litvanijom i Australijom, protiv koje i otvaraju prvenstvo.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.