x

Umar ide Khabibovim putem

Čudo neviđeno iz porodice Nurmagomedov: Ovakva mašina se ne rađa često

Umar Nurmagomedov stigao je protekle noći do 15. pobjede u profesionalnoj MMA karijeri. Čudesni Dagestanac je pod vodstvom svog rođaka Khabiba uništio Natea Manessa u tri runde jednoglasnom odlukom sudija (30-27, 30-26, 30-25).

Umar je najavljivan kao nova velika stvar UFC-a i po svemu sudeći bantam kategorija je dobila istinsku zvijer i priče nisu uzaludne.

Čudesni 26-godišnjak je Natea Manessa doslovno demolirao u tri runde. U Khabibovom stilu sa konstantnim pritiskom je uništavao rivala koji nije imao nikakve šanse u ovom meču.


Istinsko je čudo kako je Maness preživio sve. Primio je teške udarce, izdominiran je u svim segmentima borbe i na kraju je Umar stigao do uvjerljive pobjede i 15-0 u karijeri.

"Žestok je momak i sretan sam zbog pobjede. Mislim da ću ubrzo biti u Top 10 i kasnije ćemo vidjeti. Čak i ako mi kažu da se sutra borim za pojas, bit ću spreman", rekao je Umar nakon ovog meča.


Umar je zvijer kakva se ne viđa često. Očigledno je ovaj Dagestanac nova velika zvijezda iz škole Khabiba Nurmagomedova i svi su oduševljeni onim što ovaj momak pokazuje.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.