x

ČLAN ŠALONA

Čuveni Francuz doživio moždani udar: Završio sezonu

Kako prenose francuski mediji, stanje iskusnog košarkaša je stabilno i on se nakon ukazane pomoći nalazi na kućnom liječenju

Nekadašnji reprezentativac Francuske, Mikael Želabal (Mickael Gelabale, 39), je u ponedjeljak na trenungu doživio moždani udar.

Kako prenose francuski mediji, stanje iskusnog košarkaša je stabilno i on se nakon ukazane pomoći nalazi na kućnom liječenju.

- Obavio sam dodatne preglede na intenzivnoj, a onda i na neurologiji. Napustio sam bolnicu, ali moram da odmaram nekoliko nedelja, pa je za mene sezona završena - poručio je Želabal.

Iako u poznim igračkim godinama Želabal se i dalje bavi košarkom na visokom nivou i trenutno je član francuskog Šalona.

Tokom karijere nastupao je za Real Madrid, Himki, Valensiju, Cedevitu, Asvel, Strazbur, u NBA ligi je nosio dres Minesote i Sijetla, a bio je i dugogodišnji reprezentativac Francuske.

Sa Trikolorima je bio prvak Evrope 2013. godine u Sloveniji, a dvije godine ranije se na kontinentalnom šampionatu u Litvaniji okitio i srebrom.

Također, sa nacionalnim timom ima i dvije bronze i to sa prvenstava Evrope u Beogradu 2005. godine, odnosno sa šampionata koji je 2015. godine organizovala njegova zemlja.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.