x

MIT ILI ČINJENICA

Da li prljava kosa utječe na pojavu akni: Frizer poznatih ličnosti otkriva istinu

Ukoliko koristite mnogo proizvoda za stilizovanje, vežite kosu pred spavanje i omotajte je šalom ili trakom

Pojava akni na licu, ma koliko bile male, nikad nije prijatno iznenađenje. Ukoliko redovno konzumirate ispravne kozmetičke proizvode i provodite rutinu njege kože lica, razmislite da li, možda, vaša kosa može izazvati bubuljice? Stručnjaci kažu da može.

Portal "Maneaddicts" razgovarao je sa slavnom frizerkom Lisom Zogalis iz Los Anđelesa o povezanosti higijene kose i pojave akni, piše Ona.rs.

- Izbijanje akni zbog prljave kose nije mit, to definitivno može biti glavni uzrok. Masna kosa, nakupljanje proizvoda za kosu na jastučnici, zagađenje od vanjskih faktora i temperatura - sve su to uzroci - govori Lisa.

Ljudi s dugom kosom čak mogu dobiti izbočine na leđima, a oni sa šiškama izbočine na čelu.

Zogalis savjetuje da, ukoliko koristite mnogo proizvoda za stilizovanje, vežite kosu pred spavanje i omotajte je šalom ili trakom. Ovo će pomoći da spriječite prljanje vaše jastučnice koja može biti direktni uzrok pojave akni, a ukoliko možete, priuštite sebi svilenu jastučnicu.

Vaše vlasište (pore) mogu se začepiti zbog nakupljanja proizvoda za kosu, što može izazvati izbočine i bubuljice na koži glave. Prije nego što skočite pod tuš, uzmite četku i nježno "razbijte" ostatke na vlasištu četkanjem.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.