x

Dan kada je Balkan plakao: Potresne fotografije sa ispraćaja Šabana Šaulića kidaju dušu!

Šaban Šaulić, kralj narodne muzike, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Posljednji pozdrav tragično nastradalom pjevaču uputili su porodica, prijatelji, kolege, saradnici i brojni poštovaoci njegovog bogatog opusa.

Dok se spuštao sanduk, muzika je svirala njegovu pjesmu "Ne plači dušo". Šabanov sin Mihajlo se zahvalio svima koji su došli na sahranu njegovog oca.

- Dokle god je njegove muzike, on će živjeti sa nama. Maksimalno vam hvala što ste došli da ispratite našeg kralja, oca, kuma, dedu... Želim da vam se zahvalim, svima koji ste došli, vi ste proveli više vremena sa njim. Neka mu je vječna slava - kazao je Mihajlo.


Fotografije: Kurir


Prije sahrane, održana je dirljiva komemoracije na kojoj su govorili kuma Zorica Brunclik, Dragiša Golubović, predsjednik Saveza estradno-muzičkih umjetnika, Šabanov prijatelj i PR Goran Jovanović, kao i Šabanov dugogodišnji saradnik Rade Vučković.

Podsjetimo, Šaban Šaulić poginuo je 17. februara u ranim jutarnjim satima u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj. Sahrani je prisustvovalo oko 7.000 ljudi.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.