x

FK SARAJEVO IDE U GRUZIJU

Danas spektakl na Grbavici: Željezničar dočekuje ekipu Dinama iz Minska

O kakvoj euforiji je riječ, dovoljno govori podatak da su ulaznice bile rasprodate dva dana prije utakmice

Fudbaleri Željezničara danas će na svojoj Grbavici dočekati ekipu Dinama iz Minska u okviru prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Bit će to prva evropska utakmica na Grbavici poslije pet godina za "Plave". O kakvoj euforiji je riječ, dovoljno govori podatak da su ulaznice bile rasprodate dva dana prije utakmice.

Bjeloruska ekipa je u takmičarskoj formi i nalazi se na prvom mjestu u prvenstvu. U 14 utakmica Dinamo je postigao 34 pogotka, a otežavajuća okolnost za Željezničar je što ima malo podataka o protivniku.

Za razliku od Željezničara, četvrtoplasirana ekipa iz prošle sezone Sarajevo će prvi susret igrati u gostima kod Torpedo Kutaisija u Gruziji i, poput Želje, ima ulogu blagog favorita.

- Jedva čekamo da počne utakmica. Četiri sedmice priprema, da li je bilo dovoljno nije. Nedostaje nam još dosta tih stvari i za uigrati, ja bih rekao i kondiciono da budemo spremni za Evropu. Znamo da je naš protivnik odigrao već 14 utakmica, da su ozbiljna i kompaktna ekipa, mnogo trče, postigli su mnogo golova 34 – rekao je jučer Nermin Bašić, trener FK Željezničar.

Podsjetimo, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo (KS), a zbog provođenja mjera osiguranja bezbjednog održavanja fudbalske utakmice između FK Željezničar i FK Dinamo Minsk danas od 18.00 do 23.00 sata, doći će do izmjene režima saobraćaja.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.