x

katanac na vrata

Denis Stojnić zatvorio svoje lokale: Oglasio se, ogorčen zbog situacije!

Pandemija koronavirusa je ujedno i katanac na vrata mnogih biznisa. Naš najbolji MMA borac i poznati ugostitelj Denis Stojnić je zbog novonastale situacije bio primoran da zatvori svoje lokale. Radi se o tri objekta u centru grada. Svakako je ovo težak potez za Stojnića, koji se oglasio, te njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

- Nažalost, uslijed trenutne situacije koja je djelomično uzrokovana pandemijom COVID virusa, ali u najvećoj mjeri "suludim" mjerama nekompetentnog kriznog štaba, kao vladajuće elite koja nema ni znanja ni volje, a ni sluha za potrebe ugostiteljskog sektora, prinuđen sam zatvporiti naš i vaš "Cheers Kitchen", "Cheers Pub" i "Murphys". Od početka pandemije trudili smo se poštovati sve mjere, nismo otpustili niti jednog radnika te smo ulagali u prilagođavanje objekta epidemiološkim preporukama.


- Zauzvrat smo dobili smo kaznene ekspedicije od strane inspekcije koji su se ponašali kao da skupljaju "harač". Izuzev opštine Stari Grad i načelnika Ibrahima Hadžibajrića, koji su zaista uložili zajedno s nama nadljudske napore - niko, ali niko od onih koji žive na naš račun, i to luksuzno, nije se udostojio niti da napravi sastanak na kojem smo insistirali, a kamoli da učini nešto konkretno.


- Budući da su ovi lokali dio franšize koja je godinama uspješno poslovala pod okriljem porodice Stojnić mi se ne žalimo niti je nama potrebna bilo koja vrsta pomoći, bar ne nama licno. Ali, sa svakim objektom koji smo prinuđeni da zatvorimo desetak ljudi ostaje bez posla direktno. To znači isto toliko porodica ostaje bez egzistencionalnih sredstava za život. Mi nismo ostavili svoje uposlene na cjedilu ni za vrijeme "lockdowna", nećemo ni sada. Ali, zaista bez obzira na dobru volju, ovo je veće od nas, ovdje se država mora uključiti. Nadam se da griješim, ali sve ovo vodi do strasne eskalacije i socijalnih nemira. Trenutno rade samo Tesla Pub i City Lounge Sarajevo", saopštio je Denis Stojnić. 

.

.

.


Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.