x

Deu Đurđević čeka teška operacija karlice: Voditeljka ne može da podigne noge, a evo kako je reagovala kad su joj ljekari saopštili da joj je iščupana ruka!

Mladen Mijatović i doktor koji je operisao Đurđevićevu, Marko Bumbaširević, kažu da je dobro podnijela vest da joj je ruka bila otkinuta. Njena hrabrost i psihička jačina oduševila je čitavo osoblje VMA.  

U ponedjeljak u 14 časova prošla su kritična 72 sata otkada je voditeljka Dea Đurđević doživela saobraćajku u kojoj joj je otkinuta ruka. Njena porodica i prijatelji, kao i doktori koji brinu o njenom stanju na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, sa nestpljenjem su čekali da iscuri i posljednji minut. Iako su svi vjerovali da će njena hrabrost i jačina pobijediti taj kritičan period, sa dobrim prognozama dočekali su te sate.

Profesor Marko Bumbaširević, specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije posjetio je u bolnici teško povrijeđenu voditeljku i kaže:


- Zadovoljan sam njenim oporavkom. Dea odlično izgleda. Rečeno joj šta se dogodilo i dobro je podnijela saznanje da joj je bila iščupana ruka. Ona je jaka i zdrava žena i nadam se da će dalji oporavak ići u najbolje mogućem redu. Ne žali se na bolove... - objašnjava profesor dr Bumbaširević i dodaje da je on u svakodnevnom kontaktu sa Deom i da se ona obraduje kada ga vidi.

Prema riječima doktora Bumbaširevića, Dea ima i prelom karlice, što je sprečava da se podigne na noge. Kako saznajemo, doktori na Vojnomedicinskoj akademiji uskoro će donijeti odluku kada će ta operacija biti urađena, a bitno im je da to bude što prije kako bi je položili na noge.


Dein emotivni partner, novinar Mladen Mijatović, još nije vidio djevojku jer su posjete zabranjene na intezivnoj njezi, kao i cijeloj bolnici zbog virusa koji vladaju. Ipak, on svakodnevno komunicira sa sestrama i doktorima koji brinu o Dei 24 sata dnevno.

- Ljekari su mi rekli da je odlično psihički odregovala nakon ovih prognoza. Nasmijana je, raspoložena i dobro se drži. Ona je pravi heroj. Toliko je jaka da nije zaplakala nijednog trenutka. Sve sada protiče dobro, što nas sve raduje. Ima veliku snagu i energiju, ona je svjesna i sve vrijeme se raspituje šta se događa u spoljnom svijetu, sve je interesuje. Naravno, nema nikakav kontakt sa medijima, nema telefon niti bilo šta slično, ali se raspituje. Ja nisam još imao priliku da je vidim jer su posjete na intenzivnoj njezi zabranjene, ali su mi sve prenijeli. Prošla su ta 72 sata koja su bila kritična i svi su zadovoljni kako protiče njen oporavak, ali to ne znači da je ona sada savršeno.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.