x

Dino Merlin pokušao da Bulatovom bratu spasi život: Pokojnom novinaru pjevač plaćao liječenje u Turskoj! Svakodnevno se čuo sa Igorovom ženom!

Dino Merlin pokušao je na sve načine da pomogne svom dugogodišnjem prijatelju Igoru Bulatu, koji je bio teško bolestan posljednjih mjeseci. Prema našim saznanjima, sarajevski kantautor je platio skupo liječenje u Turskoj novinaru RTS, ali spasa, nažalost, nije bilo.

Kad je Bulatu u decembru saopštena dijagnoza karcinom jetre, Dino ga je među prvima pozvao i ponudio pomoć. I sam se raspitao o načinu liječenja i saznao da u Istanbulu postoji najsavremenija terapija za tu vrstu opake bolesti, pa je predložio da on finansira liječenje.

- Dino i porodica Bulat su jako vezani. Njihovo prijateljstvo traje više od 20 godina, a počelo je kroz posao. Igorova supruga Dada, inače poznata menadžerka, učinila je mnogo za Merlina u momentu kad se u Srbiji o njemu nije baš lijepo pričalo i pisalo. Ona je bila ta koja je organizovala njegove koncerte 2015. godine u Beogradskoj areni, prva ga je dovela u Beograd poslije više od 20 godina. Merlin joj je vrlo zahvalan na tome - kaže naš izvor i dodaje:


- Kad je Dada rekla Dinu da je Igor bolestan, on je odmah kazao: "Računaj na mene za sve što treba." Poslije izvijesnog vremena javio je Dadi da je pronašao dobru terapiju za njenog supruga u Turskoj i da će on platiti liječenje. Tako je i bilo. Igor je bio na terapiji u Istanbulu, postojali su mali pomaci nabolje, ali, nažalost, bolest se ubrzo vratila još jače i agresivnije. Dini je baš teško palo kad je čuo da njegovom prijatelju ipak nema spasa. Skoro svaki dan je zvao Dadu, raspitivao se za njega, nudio pomoć - završava izvor.

Podsjetimo, Igor Bulat, inače rođeni brat Marka Bulata, preminuo je u ponedjeljak u 48. godini, a sahranjen je u srijedu. Posljednjem ispraćaju prisustvovao je veliki broj njegovih kolega i prijatelja, a među njima je bio i Dino. On je sve vrijeme plakao za Igorom, a posebno mu je teško bilo kad su ga sahranili uz njegovu pjesmu "Ptica bijela", što je bila posljednja Bulatova želja.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.