x

US OPEN

Đoković saznao protivnika u polufinalu: Na megdan mu stiže 20-godišnjak sa razornim servisom

Na putu do polufinala savladao je Dominika Tima, bivšeg osvajača US Opena, Aslana Karaceva, Tomija Pola i Frensisa Tijafoa

Novak Đoković je bez većih problema savladao Tejlora Frica (Taylor Fritz) u četvrtfinalu US Opena, a sada je sazano i ime protivnika.

Na megdan mu stiže 47. teniser svijeta Ben Šelton (Shelton).

Ovaj talentovani 20-godišnji Amerikanac definitivno je najveća senzacija ovogodišnjeg US Opena. Na putu do polufinala savladao je Dominika Tima (Dominic Thiem), bivšeg osvajača US Opena, Aslana Karaceva, Tomija Pola (Tommy Paul) i favorizovanog sunarodnjaka Frensisa Tijafoa (Francis Tiafoe) sa 3:1, po setovima 6:2, 3:6, 7:6(7), 6:3 i tako ostvario ubjedljivo najbolji rezultat karijere.

Ovo polufinale će biti pravi duel dvije vatre – najboljeg riternera u historiji i tenisera koji je na ovogodišnjem US Openu odservirao najviše asova i zabilježio najbrži servis koji je išao čak 239 kilometara na sat.

Šeltonu će ovo biti prvo polufinale u karijeri, a teško je reći da li je mogao imati teži izazov, pošto je Đokoviću ovo 13. polufinale samo na US Openu.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.