x

SMIJEŠI MU SE VELIKA LOVA

Dončić na korak od rušenja rekorda NBA lige: Jedno ga dijeli od ugovora vrijednog 360 miliona dolara

Slovenac, ukoliko ostane član Dalas Maveriksa do tad, 2025. godine ostvaruje pravo na petogodišnji ugovor

Slovenski košarkaš Luka Dončić nadomak je ispunjavanja nekoliko stvari potrebnih kako bi potpisao najveći ugovor u historiji NBA lige.

Slovenac, ukoliko ostane član Dalas Maveriksa do tad, 2025. godine ostvaruje pravo na petogodišnji ugovor, kojim bi zarađivao više od 70 miliona dolara godišnje.

Kako prenose tamošnji mediji za to mu je potrebno da uđe u najbolju petorku lige peti put zaredom. Njemu je za dobivanje historijske plate potrebno da ispuni cilj, odnosno da četiri puta uzastopno bude član idealne petorke prije 25. rođendana.

Problem je što je Dončić u ligi samo šest godina, ali ima iznimka u svemu.

Pošto nije dovoljno godina u ligi, postavljen mu je drugi cilj, a to je da pet puta zaredom bude u idealnoj petorci NBA lige. Ukoliko mu to pođe za rukom i naredne godine, bit će mu dozvoljeno da potpiše najveći ugovor u ligi.

S obzirom na konstantni rast „salary capa“, Dončićev ugovor bi trebao iznositi nevjerovatnih 367,5 miliona dolara, a u zadnjoj godini ugovora bi zarađivao nevjerovatnih 83 miliona.

Trenutno najveći ugovor pripada Džejlenu Braunu (Jaylen Brown) koji je ovog ljeta potpisao produženje saradnje, na pet godina sa Boston Seltiksima, vrijedno 304 miliona dolara.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.