x

zavirite na crveni tepih

Druga noć SFF-a: Crvenim tepihom prošetala ekipa serije Kljun!

Drugu noć Sarajevo Film Festivala obilježilo je prisustvo brojnih ličnosti iz svijeta filma i kinematografije, ali i brojnih ličnosti iz javnog života naše države.

Posjetioci Sarajevo Film Festivala u programu pretpremijera danas su mogli pogledati i seriju "Kljun", a ekipa serije bila je na drugom večerašnje crvenom tepihu.

Na glavnom festivalskom okupljalištu, ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, večeras su bili redatelji serije "Kljun" Jelena Gavrilović i Uroš Tomić. Također, među prisutnima bili su i scenaristi Matija Dragojević i Ljubica Luković, ali i glumačka ekipa predvođena Ivanom Vuković, Drenom Mršić, Stefanom Vukićem, Ljiljana Blagojević i Mariom Knezovićem.


U okviru programa pretpremijera na 27. Sarajevo Film Festivalu, gledaoci su danas mogli pogledati prve dvije epizode serije. Serija će imati ukupno 10 epizoda, a premijerno će se prikazivati od jeseni na televiziji.


Također, prvi crveni tepih večeras je prošao u znaku filma "Quo Vadis, Aida?", a na Pozorišnom trgu bili su, između ostalih, rediteljica filma Jasmila Žbanić, kao i glavna junakinja Jasna Đuričić, ali i glumci Boris Ler i Dino Bajrović.


Osmodnevna filmska čarolija odnosno 27. izdanje Sarajevo Film Festivala otvorena je jučer, a trajat će do 20. augusta.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.