x

rodni kraj

Džanan Musa dao novac za uređenje igrališta u Bihaću na kojem je igrao kao dječak

Na bihaćkom košarkaškom igralištu Bigram u centru grada počeli su radovi na uređenju igrališta i tribina. Ideju i finansijska sredstva za postavljanje novih koševa, farbanje terena i tribina dao je košarkaški reprezentativac BiH i Bišćanin s njujorškom adresom Džanan Musa.

Džananov otac Rusmir prethodno je u više navrata kontaktirao Grad Bihać u vezi s potrebnim dozvolama.

"Moj sin je jednostavno poželio da igralište Bigram dovede u zadovoljavajuće stanje, vjerujem na opće zadovoljstvo i radost djece koja ovdje igraju košarku. Na Bigramu je Dženan igrao od malih nogu, bježao od kuće na ovo igralište i znam kakve ga uspomene vežu za ovaj prostor", kaže za Klix.ba Rusmir Musa.

Danas je na igralištu Bigram promijenjen koš sa specijalnim naljepnicama u boji sa inicijalima Dž. M., a kompletan prostor i tribine bit će ofarbani u boje Musinog kluba Brooklyn Netse. Za ovaj posao angažirana je firma iz Sarajeva specijalizirana za košarkaška igrališta.

"Džanan je u Sarajevu i on je tamo dogovorio te detalje u vezi s ovim poslom. Ljudi su jutros došli, malo su i mene iznenadili, pravi profesionalci", ističe otac Džanana Muse.

Košarkaš Brooklyn Netsa će nakon završetka sezone uskoro doći u svoj rodni kraj, a nakon kratkog odmora počinju pripreme za novu sezonu i NBA ligu. Prema riječima njegovog oca, Džanan je ovih dana produžavao vizu i radnu dozvolu na godinu za boravak u SAD-u.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.