x

Elena Karić šokirala javnost: Skupljajte menstruaciju, naša krv je sveta!

Nekadašnja beogradska džetseterka i čuvena zavodnica, kćerka priznate kreatorke Verice Rakočević Elena Karić zaprepastila je naciju najnovijom objavom na Instagramu poručivši nedvosmisleno damama da je menstrualna krv moćan eliksir koji ne bi trebalo da rasipaju.

- Menstruacija je sveti, lijepi i osnažujući aspekt ženskosti, suštine boginja, koje jesmo. Danas žene predaju svoju snagu patrijarhalnim ideologijama uzimajući lijekove da zaustave menstrualni ciklus, koristeći tampone i uloške, koji izazivaju kancere, smatrajući da menstruacija predstavlja neprijatno prokletstvo - napisala je Elena i pokrenula lavinu negativnih komentara, posebno na izjavu da godinama čuva menstruaciju i tome uči žene širom svijeta.


- Naša krv je spas i svakog mjeseca imamo priliku da donesemo prinovu svoje mjesečeve krvi na Zemlju kao što su to radili naši preci. Tokom posljednjih nekoliko godina pokrenula sam mnoge žene širom svijeta na ovaj sveti ritual. Postoji mnogo različitih načina prikupljanja naše menstruacije. Korištenjem čašica prikupićemo krv za prinošenje i doprinijeti zdravijem okruženju - istakla je supruga biznismena Jugoslava Karića.

Na Eleninu objavu odgovorilo je na desetine žena, koje nisu mogle da vjeruju šta bogatašica priča. Neke su joj poručile da je sektašica zbog spiritualnih rituala koje promoviše, a druge da bi trebalo da posjeti psihijatra.


- Ova žena nije normalna, a najgore je što je ubijeđena da je na pravom putu. Samo se pitam kako nema nikog da je odvede na liječenje. Ne truj, bre, narod glupostima. Samo ćuti i ne oglašavaj se - napisala je jedna Mila.

Neke od negativnih komentara Elena je odmah izbrisala, a onima koje je zainteresovala svojim postom obećala je da će na proljeće za njih organizovati radionicu na temu skupljanja menstruacije, kada će im objasniti i gdje da nabave mjesečeve šolje.


(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.