x

BH. STRUČNJAK

Enes Numanović od nove sezone član KK BBY i KK Ilidža

Cilj angažmana poznatog stručnjaka je da doprinese razvoju talenata i tako cijelom projektu KK Ilidža i KK BBY

Nekadašnji član stručnog štaba kadetske generacije koja se okitila zlatom, Enes Numanović, postao je novi član KK Ilidža i KK BBY.

Numanović je dobio interesantnu poziciju u klubu, pošto će raditi kao direktor individualnog razvoja vještina igrača (Director Of Player Development Skills).

Cilj angažmana poznatog stručnjaka je da doprinese razvoju talenata i tako cijelom projektu KK Ilidža i KK BBY.

- Na taj način će naša djeca i treneri imati priliku da se educiraju, te će dati sigurno jednu sasvim novu dimenziju našem projektu. Kao i svake godine, pomjeramo vlastite granice i trudimo se ići stepenicu više u kvaliteti i uslovima koje pružamo našoj djeci.

Naša filozofija i dalje ostaje ista: rezultat u funkciji razvoja igrača i nikako drugačije. Naši treneri to svakodnevno dokazuju, pokazuju i rade u skladu sa tim principima.

Upravo ta ekipa, od kojih su većina sa nama od samih početaka, najvažnija je karika našeg razvoja. Pored stručnih kvaliteta, ono što je nama bitno jesu ljudske i karakterne osobine naših trenera.

U skladu s tim, naš koncept rasta i razvoja dobija jednu novu dimenziju dolaskom jednog trenera ovih referenci koji se sjajno uklapa u naš koncept i spomenutu filozofiju rada.

Enes Numanović novi je član našeg stručnog kadra. Prvak Evrope, višestruki prvak BiH u svim omladinskim kategorijama. Njegov rad stoji iza mnogih košarkaških imena kao što su Cedi Osman, Nihad Đedović, Kenan Kamenjaš, Džanan Musa...

Našim igračima potreban je upravo trener ovih kvaliteta koji će im pomoći da postanu ono što trebaju postati.

Numanoviću želimo dobrodošlicu u naš tim, a mi sa pojačanom ekipom idemo u nove izazove - poručili su iz KK Ilidža i KK BBY.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.