x

ŽESTOKE KRITIKE

Englezi opleli po UEFA-i zbog sponzora na Zvezdinom dresu: "Finansirate Putinovu invaziju"

Ruska naftna kompanija je glavni sponzor dresa prvaka Srbije

Mančester siti je u odbranu titule Lige prvaka otvorio utakmicom na Etihadu na kojem je slavio 3:1 protiv Crvene zvezde poslije preokreta.

Međutim, nakon utakmice engleski mediji su žestoko kritikovali beogradski klub, kao i UEFA-u zbog Gazproma, glavnog sponzora na dresu Zvezde.

Ruska naftna kompanija je glavni sponzor dresa prvaka Srbije, a Englezi pišu da je glavni problem to što Gazprom dolazi iz Rusije, koja godinu i po vrši invaziju na Ukrajinu.

Englezi tvrde da Gazprom uništava okolinu.

- Nastavljajući promovisati kompanije koje zagađuju okolinu, UEFA je pomagač u klimatskoj krizi. Od naftnih do plinskih kompanija preko aviokompanija i krstarenja, Gazprom je nagori primjer toga. Ne samo da je to multianiconalna kompanija koja je jedan od najvećih zagađivača na svijetu, nege se i njen profit sliva u Putinovu ratnu mašineriju – opleo je „Mirror“ po UEFA-i.

- Oglašavanje funkcioniše pomoću onog što psiholozi nazivaju „halo efekt“, pri čemu gledaoci nesvjesno razvijaju pozitivna osjećanja o kompaniji zbog onoga s čime je povezana. S jedne strane, Gazprom je veliki zagađivač koji je vezan za režim koji vodi ilegalan rat, a s druge strane kompanija koja je povezana i s vrhunskim fudbalom – nastavili su.

Podsjetimo, Zvezda je povela golom Bukarija, ali su izabranici Pepa Gvardiole (Guardiola) u drugom poluvremenu izašli mnogo ozbiljnije na teren i preokrenuli.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.