x

samo jedan primjerak

Ferrari predstavio podsjetnik na trkaći model 330 P3/P4

Jasno je da u Ferrariju ni ovaj put nisu otkrili ime kupca za kojeg su napravili jedinstven automobil koji je namijenjen za korištenje isključivo na stazama.

Najnovija jedinstvena kreacija Ferrarijevog odjela u kojem brinu za ispunjavanje svih želja svojih dobrostojećih kupaca zasnovana je na trkaćem modelu 488 GT3, a neimenovani kupac modela koji se krije iza oznake P80/C želio je automobil koji treba podsjećati na Ferrarijev trkaći model 330 P3/P4 koji je svoje "bitke" na stazama širom svijeta vodio šezdesetih godina dvadesetog stoljeća.

Razvoj projekta P80/C počeo je 2015. godine. Krajnji rezultat entuzijazma i neograničene količine novca je automobil koji nije namijenjen za korištenje na javnim cestama, a među jedinstvenim (namjenskim) karbonskim karoserijskim detaljima koji aludiraju na trkaći asfalt posebno se ističu otvori za ulazak zraka prema centralno postavljenom biturbo V8 motoru (oko 600 KS), zadnji difuzor i zadnji spojler.

Zanimljivo je dizajniran i veliki prednji usmjerivač zraka, ali i poklopac motora. Korištenje samo na stazi sugerišu i mnogobrojni elementi u unutrašnjosti, zaključno sa sigurnosnim kavezom i izrazito profilisanim sjedištima.

U Ferrariju nikada ne otkrivaju cijene svojih jedinstvenih automobila, a tako je i ovaj put.


(Klix)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želite li naći jednu ženu za jednu noć? Dobrodošli u >>>>> www.XXdate.club