x

FHMZ: Danas pretežno oblačno vrijeme s kišom

Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

U BiH pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima u većini područja. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeverozapadu Bosne do 13, a dnevna od 8 do 14 stepeni.

NAJČITANIJA VIJEST:

Pjevačica se potpuno prepustila strastima: Viki Miljković nasred ulice ljubi supruga

Moguća magla ili sumaglica

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u nižim dijelovima grada je moguća magla ili sumaglica. Jutarnja temperatura oko 2, a dnevna oko 10 stepeni.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U jutranjim satima i dio prijepodneva kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne.

Na planinamam je moguć snijeg. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 6 do 12, u južnim i sjevernim područjima Bosne do 14 stepeni.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Opšta slika djelimično će se pogoršati, izraženije u Hercegovini, zapadnoj Bosni i Krajini. Južno strujanje uz padavine i natprosječne temperature, kod osjetljivih osoba može uzrokovati reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije.

NAJČITANIJA VIJEST:

Epilog snažnog zemljotresa kod Zenice, objavljen snimak: Oštećene zgrade, građani u panici

Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. U ostatku zemlje stabilnije, malo svježije uz sjeverno strujanje i ugodnije. Tokom jutra i večeri preporučljivo je biti oprezniji i prikladno se odjenuti.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.