x

ženeva 2019

Fiat Tipo Sport: Napucana verzija kompakta iz Turske

Od kako je predstavljen prije nepune četiri godine novi Fiat Tipo ostvario je odlične prodajne rezultate.

Tajna uspjeha krije se u u dopadljivom dizajnu koji je nastao u italijanskom odjeljenju Centro Stile Fiat te povoljnoj cijeni automobila iz turske fabrike Tofas u Bursi. Jeftin proizvod i umjereni zahtjevi kupaca su razlozi zbog kojih Fiat dosada nije lansirao neku napucanu verziju Tipa.

Stvari će se promijeniti na narednom ženevskom sajmu automobila na kojem će biti predstavljen Fiat Tipo Sport. Automobil je razvijen u suradnji s firmom Mopar - proizvođačem dijelova za koncern Fiat-Chrysler ali i druge proizvođače, te dobavljačem komponenti za tuning i sportska vozila.

Tipo Sport, koji će bit izložen na sajmu automobila u Ženevi, pokreće 1.6 Multijet turbodizelaš (120 KS) koji je spregnut s DCT mjenjačem s dvostrukim kvačilom. Sport je dostupan u pastelno-bijeloj boji laka u kombinaciji sa kontrastnim crnim krovom, retrovizorima i ručkama vrata.

Fiatov kvazi-sportista dobio je nove prednje i zadnje sportske branike, bočne obloge, stražnji difuzor, spojler na krovu i okvire svjetala za maglu, a kotrlja se na na 18-inčnim aluminijumskim točkovima.

Prednja svjetla su dostupna sa biksenonskom tehnologijom, unutrašnjost ima sjedišta od kože i tkanine sa ukrasnim dvostrukim šavovima, kožni upravljač i ručicu menjača.


(radiosarajevo.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.