x

uvjerljiva pobjeda plavih

FK Željezničar razbio FK Krupa na Grbavici!

Željezničar je u 27. kolu Premijer lige savladao Krupu sa 3:0 i tako je prekinuo niz loših rezultata.

Krupa je prva prijetila u ovoj utakmici. Dobro su gosti ušli u meč, a u sedmoj minuti Mandić dobro šutira, ali Fejzić dobro interveniše.

Plavi su uzvratili već u narednoj minuti. Veselinović je dobro ubacio, a u posljednji čas ispred napadača Želje interveniše golman Marković.

U 19. minuti nova velika šansa za goste. Štoper domaćeg tima Sipović je skrenuo loptu, prevario je golmana Fejzića, a lopta pogađa prečku, pa je Željezničar u ovom slučaju imao dosta sreće.

Bizarna situacija desila se potom u 23. minuti utakmice. Ermin Zec je bio u akciji, šutirao je pravo u Markovića. Prilikom šuta napadač domaćih se povrijedio i morao je napustiti meč.

Do kraja prvog poluvremena Željezničar uspijeva potpuno razbiti protivnika i postigli su čak tri gola u periodu od 12 minuta.

Plavi su poveli u 30. minuti. Majstorski je slobodnjak izveo Damir Sadiković, poslao je loptu ispod živog zida i matirao je Markovića za prednost od 1:0.

Već u narednom napadu bilo je 2:0. Dalekometni šut Mladena Veselinovića sa gotovo 30 metara završio je u meži za vodstvo Željezničara od 2:0.

Potom je Veselinović imao još dvije velike šanse. Uzdrmao je prečku, promašio je i zicer sa nekoliko metara i propustio je šansu da se proslavi u večerašnjem meču.

Ipak, Željo je na odmor otišao vodstvom od 3:0. Igrala se 42. minuta kada je brzu kontru u pogodak pretvorio Sulejman Krpić za visokih 3:0 nakon 45 minuta igre.

Pokušao je trener gostiju nešto napraviti sa dvije izmjene u nastavku meča. Ušli su Modić i Aganspahić, ali ni oni nisu donijeli ništa novo u igri Krupe.

Željezničar je u 48. minuti umalo došao i do četvrtog gola. Bogičević je 'raspalio' po lopti iz slobodnjaka, ali je pogodio prečku i propala je odlična šansa za domaći tim.

Potom se igra na Grbavici malo umirila. Amar Osim je odlučio da zatvori meč, a Krupa na drugoj strani nije mogla da napravi apsolutno ništa u fazi napada. Klepač je na kraju imao dobar šut za Plave, ali nije pogodio.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Ostalo je 3:0 za Željezničar koji se ovom pobjedom popeo na četvrto mjesto Premijer lige BiH sa 39 osvojenih bodova.

Krupa je sa druge strane sve dalje od opstanka. Posljednji su sa 21 bodom i samo ih čudo ostavlja u ligi i naredne sezone.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.