x

Flert riječima stručnjaka + 5 provjerenih taktika za zavođenje!

Vremena se mijenjaju, a s njima i način na koji se muškarci udvaraju, a žene im uzvraćaju. Evo na šta sve treba da obratite pažnju kako biste ga što lakše ulovili…

#1 Dodirnite ga… spontano!

Blag dodir njegovog ramena možda djeluje jednostavno i nevažno, ali ne postoji muškarac na ovoj planeti koji neće osjetiti varnicu kad to uradite. Muški pol upija svu žensku pažnju, bez obzira na to kad i na koji način mu je ukažete.

#2 Nahranite njegovu sujetu

Za razliku od žena, muškarcima uopšte ne smeta kad neko procjenjuje njihov fizički izgled. Recite mu da ima široka ramena i on će se rastopiti od sreće (provjereno!). Generalno pravilo: ako on spomene neki dio svog tijela više puta (na primjer: “U mojoj porodici svi imaju plave oči”), recite nešto pohvalno o tome. Da, muškarci su toliko sujetni i željni komplimenata.

#3 Našalite se na svoj račun

Spremnost da se našalite na svoj račun smatra se odlikom sigurnih ljudi. Zato, ispričajte mu neki smiješan detalj iz vaše prošlosti, ili prokomentarišite neku situaciju sa sastanka na duhovit način. To uvijek pali!

#4 Pssssssst! Zadržite za sebe neke pikanterije o njemu

Recimo, saznali ste od prijateljice ili na Facebooku da je uradio tetovažu (ili pirsing) na određenim dijelovima tijela koji nisu izloženi pogledu, ili neku drugu pikanteriju iz njegovog privatnog života. Ma koliko da vas to kopka i želite da saznate sve detalje, strpite se dok se bolje ne upoznate.

#5 Ne ponašajte se kao ukočena frajla

Kako će muškarac s kojim ste izašli spoznati vašu pravu prirodu, uključujući pomalo ekscentričan smisao za humor, ako tokom cijele večeri zadržavate isti izraz lica na sve što vam kaže? Većina muškaraca će, zbog takvog ponašanja, pomisliti da se nešto neprijatno krije iza fasade. Dakle, učinite nešto krajnje spontano, što osjećate u trenutku, i budite ubijeđeni da će ga to oboriti s nogu i da nikad neće zaboraviti izlazak s vama.

Muško-ženske razlike: Za muškarce je krajnji cilj flertovanja s*s , dok ga žene doživljavaju kao bezazlenu zabavu, bez obaveznog završetka!

U svom sebičnom nastojanju da osvoji ženu, muškarac će ignorisati osnovna pravila flerta kako bi skratio put do cilja. Ova definicija neodoljivo podsjeća na priče o pećinskom čovjeku koji bez upozorenja prebacuje ženu preko ramena i odnosi je u pećinu (buzdovan nije obavezan!). S druge strane, žene doživljavaju flert kao oblik provjere potencijalnog partnera, bez ugrožavanja njegovog dostojanstva i ličnih vrijednosti.

Utvrđeno je da kod muškaraca proces flertovanja podražava oštećenje mozga! Limbični sistem, koji reaguje na obavještenje: “Ova žena je privlačna”, previše stimuliše neokorteks. Zbog toga muškarci, bar nakratko, potpuno gube kontrolu. Dakle, žene koriste flert da bi privukle pažnju, a muškarci da bi inicirali seks. Naočigled zamršeno klupko muško-ženskih odnosa i različitih ciljeva zapravo je ono što nas, najčešće, vodi ka zajedničkom cilju – ljubavi.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.