x

NOGOMET

Fudbaler Newcastlea bahato provocirao Hrvata nakon crvenog kartona (VIDEO)

Fudbaleri Newcastlea pobijedili su Southampton 1:0 u prvoj utakmici polufinala Carabao Cupa, a meč je obilježio i hrvatski fudbaler Duje Ćaleta-Car koji je zaradio crveni karton.


Pored Ćalete-Cara za Southampton je prvi start upisao i nekadašnji igrač Dinama Mislav Oršić, ali niti jedan, niti drugi meč neće pamtiti po dobrom.

Oršića je trener izvadio poslije sat vremena, a Ćaleta-Cara potjerao je sudac zbog isključenja u 86. minuti. Međutim, više od samog isključenja iznerviralo ga je vjerovatno drsko ponašanje poznatog Newcastleova provokatora.

Mahao Ćaleta-Caru dok je napuštao travnjak

Krilo Newcastlea Jacob Murphy bahato ga je ponizio dok je on napuštao teren. Ćaleta-Car prvi je karton dobio u prvom dijelu, a drugi pet minuta prije kraja utakmice. Njegov prekršaj isprovocirao je naguravanje s obje strane, a bijesni Ćaleta-Car zakačio se s nekoliko Newcastleovih igrača.

Murphy je to iskoristio i dok je on napuštao teren, bahato mu je mahao putem. Ćaleta-Car nešto mu je dobacio, ali na licu mu se iscrtavala nervoza. Nije bio jedini koji je pokušao dići živce našem povremenom reprezentativcu, mahali su mu i ostali igrači Svraka dok je izlazio s travnjaka.

Izvor: n1info.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.