x

KVALIFIKACIJA ZA EURO

Fudbaleri BiH večeras protiv Islanda

Ključna utakmica za "Zmajeve" u ovom ciklusu kvalifikacija

FENA

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Rejkjaviku na stadionu „Laugardalsvolur“ protiv selekcije Islanda igrati šesti meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

BiH je pod vodstvom selektora Mehe Kodre u prošlom kolu u Zenici savladala Lihtenštajn s 2:1, ali u večerašnjem meču nameće se imperativ pobjede s obzirom na to da se bh. fudbaleri nalaze tek na četvrtom mjestu u grupi sa osvojenih šest bodova.

Neće biti lako

Selektor Kodro na jučerašnjoj konferenciji za medije je rekao da poznaje protivnika i zna u kakvoj je trenutno situaciji, te da očekuje tešku utakmicu.

- Mi smo u poziciji da moramo tražiti bodove i tako ćemo se postaviti. Imamo ispred sebe dobru ekipu koja možda nije imala ni sreće u zadnjim utakmicama. Respektujemo ih, ali vjerujemo u naše sposobnosti i u pobjedu.

Gledali smo njihove utakmice u kvalifikacijama, izgledaju čvrsto. Imaju zanimljive igrače i mogu napraviti nam problem ako im ostavimo prostora. Očekujem da im onemogućimo te kvalitete. Neće biti lako, ali došli smo da odigramo kvalitetan meč i da pobijedimo - kazao je selektor BiH.

Stanje u grupi

U prvom meču ove dvije selekcije odigranom u Zenici na početku kvalifikacija BiH je slavila s 3:0. Island, koji je u kvalifikacije ušao s podmlađenim timom, u prošlom kolu je izgubio od Luksemburga i na taj način praktično izgubio šanse da se plasira na EP.

Utakmica na stadionu "Laugardalsvolur" počinje u 20.45 sati.

U preostala dva meča u grupi igraju Portugal - Luksemburg i Slovačka - Lihtenštajn.

Nakon pet kola Portugal je prvi s maksimalnih 15 bodova. Slijede Slovačka i Luksemburg sa po 10, BiH sa šest, Island s tri i Lihtenštajn bez bodova.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.