x

zvanično

Gattuso više nije trener Milana i pri odlasku se odrekao otpremnine

AC Milan danas je zvanično objavio da Gennaro Gattuso više nije trener kluba i da je s njim raskinuta saradnja, a ovaj legendarni nogometaš pokazao je koliko voli Rossonere i odrekao se otpremnine koju su mu dužni isplatiti.

Gattuso je rekao da je teško donio odluku o napuštanju Milana, ali da smatra kako je pravo vrijeme da se nešto promijeni.

"Odluka da napustim klupu Milana nije bila lagana, ali morao sam je donijeti. Nema preciznog trenutka ili situacije zbog koje je odluka ovakva, ali kada sumiram ovih 18 mjeseci, onda smatram da je vrijeme da se nešto mijenja", rekao je Gattuso.

Koliko voli AC Milan i koliko je srcem bio predan svom poslu, Gattuso je dokazao time što se odrekao otpremnine koju su mu Rossoneri dužni isplatit.

"Odričem se dvogodišnjeg ugovora jer moja priča s nikad nije bila vezana za novac, a to neće biti slučaj ni u budućnosti", poručio je Gattuso na odlasku.

Još uvijek nije poznato ko će biti naredni trener Milana, a posljednjih dana pojavilo se ime trenera Monaca Leonarda Jardima.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.