x

Gimnastički klub Sarajevo vrši upis novih članova: Godinu dana postojanja i sve veće interesovanje! (Galerija)

Gimnastički klub Sarajevo koji postoji godinu dana za kratko vrijeme je stekao povjerenje mnogih članova. Samim time je i interesovanje sve veće, a za godinu dana se promijenilo dosta toga. Mnogo se napredovalo, dosta toga se promijenilo u sali gdje mališani vježbaju, naučilo novih stvari, a zajednica gimnastičara je postala veća u odnosu na ranije. Zbog velikog interesovanja u toku je upis novih članova, gdje se u "teretani" za mališane stiču nova iskustva i uče lijepe stvari. 

Aerobik i gimnastika za dječake i djevojčice se ispostavila kao sjajna ideja. Roditelji napokon mogu da dugoročno i kvalitetno usmjere i pruže svom djetetu priliku da se pravilno razvija. Gimnastički klub Sarajevo je napravio divnu priču, a  sve to na čelu sa Nermanom Dalipagić, koja je predsjednik kluba, trenerica sportske gimnastike i licencirani instruktor skijanja. Nakon velikog broja upita, stigao je na red upis novih članova. Mjesečna članarina iznosi 50 KM, a prvi trening je besplatan. 


Inače, na gimnastiku se mogu upisati djeca već sa tri ili četiri godine, te je preporučena od strane stručnjaka. Kao bazni sport, gimnastika je idealna za razvijanje motorike i nema bolje pripreme za kasnije bavljenje bilo kojim sportom. Gimnastika je primjerena svakom djetetu bez obzira na fizičke predispozicije. Ona je temelj svih sportova, i pomoću nje dijete razvija mišićnu snagu, ravnotežu, fleksibilnost, zdrav karakter. Mišići, kosti, i zglobovi postaju čvršći, tijelo postaje razgibano, spretno i okretno.


Vaši mališani će se upoznati sa velikim brojem interesantnih vježbi koje uključuju mišiće cijelog tijela, a veliki dio njih će biti predstavljen djeci kroz igru i zabavu, što gimnastiku za djecu čini još privlačnijom. Predsjednik kluba i trener Nermana Dalipagić osim stručne edukacije, dobrobiti gimnastike usvojila je osobno od svoje najmlađe dobi te je time (edukacijom i vlastitim iskustvom) stekla potrebne kompetencije za trenerski i odgajateljski rad s djecom. 


Pored Nermane, Gimnastički klub Sarajevo je oformio stručni tim koji radi sa mališanima. Oni su najbolji iz svoje oblasti, a pažljivim i marljivim radom vaši najmlađi će brzo i učinkovito savladati sve ono što će njihovo tijelo učiniti zdravijim. Tako timu Gimnastičkog kluba Sarajevo pripadaju: Ejla Bešić - trenerica sportske gimnastike i prvakinja BiH u ritmičkoj gimnastici, Amila Čustović - kondicioni trener i majstor karatea, Irma Čizmo - koreograf, prvakinja BiH u plesu. 


Vrijedi spomenuti i humanu stranu Gimnastičkog kluba Sarajevo, koji je učesnik humanitarnih bazara i akcija OŠ Skender Kulenović.  Treninzi se održavaju u sali Pro-fit Dobrinja - Mercator, u terminima: ponedjeljak, utorak, petak, subota u 17:30 i 18:45 sati. 

KONTAKT TELEFON: +387 62 898 941

Više informacija i sve oko upita možete dobiti i na društvenim mrežama kluba, putem Instagrama ili Facebooka: 
https://www.instagram.com/gk_sarajevo
https://www.facebook.com/GKSARAJEVO2020/

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.