x

Zenica

GUD Filigran organizovao čišćenje Ade Jagnjišće

Gradsko umjetničko društvo “Filigran“ Zenica je u okviru realizacije programa “Hajmo na Jagnjišće” organizirala ćišćenje i uređenje riječne Ade Jagnjišće u centru grada, i nakon toga prigodan zabavni program i druženje sa sugrađanima. Radi se o pokušaju članova “Filigrana” da ovoj Adi na rijeci Bosni vrati nekadašnju bliskost sa građanima, jer se svojevremeno na ovom lokalitetu organizirale brojne ljetne zabave i sportski susreti.

“Ova Ada je odavno poznata, ali je sada pomalo zaboravljena, posebno nakon prošlogodišnje poplave kada je pretrpjela veće oštećenje. Dijelom ekološkog programa želimo pomoći i pokazati da se Ada Jagnjišće može pretvoriti u odličan ljetni rekreativni i zabavni centar, i željeli bismo da okupljanja na na ovom mjestu ponovno pređu u tradiciju sa prigodnim programima. Hvala svima koji su se odazvali na naš poziv i priključili se ćišćenju Jagnjišća, jer ovo je mjesto na kojem gdje grad može uz vrlo mala ulaganja da ima pravu zelenu oazu. Ovaj lokalitet je nekada bio atrakcija i na njemu su se održavale brojne zabave. Nama je želja da ga oživimo i sigurno je da ćemo u drugom dijelu septembra pokušati organizovati jednu manifestaciju, možda čak pod starim nazivom ‘Raspjevano Jagnjišće’, kojom želimo da krenemo pomalo oživljavati ovu Adu, na kojoj Zeničani ćimburijadom obilježavaju prvi dan proljeća”, rekao nam je Melih Karan, predsjednik GUD “Filigran” Zenica.

Poslije ekološkog uređenja Ade Jagnjišće članovu “Filigrana” su za manju grupu sugrađana, koji su sudjelovali u akciji uređenja Ade, organizovali zabavni program u kojem su sudjelovali mlađa dječija plesna grupa i mali narodni orkestar, a zatim druženje sa sugrađanima. 

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.