x

Dan borbe protiv korupcije

Hapsite političare, zaustavite korupciju: Grupa građana protestuje ispred Suda i Tužilaštva BiH! (Foto)

U Sarajevu se danas, na Dan borbe protiv korupcije, održavaju protesti ispred Suda i Tužilaštva BiH. Proteste organizuje grupa građana "Restart BiH".

Neki od njihovih zahtjeva za VSTV i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine su: Da se u fokus stave prijave korupcije protiv visoko pozicioniranih političara, te da se istrage vode sa timom tužilaca; smjena glavne disciplinske tužiteljice Ureda disciplinskog tužioca pri VSTV; Hitno uvođenje posebnog tima stranih eksperata kao konsultanata pri UDT; Javno vođenje disciplinskih postupaka protiv sudija i tužilaca...


Odredili su i uslove za učešće koji se tiču pravila oblačenja, epidemioloških mjera...

Protestanti nose transparente sa natpisima: Sudite im ili će se suditi vama; Procesuirajte one koji ruše ustavno-pravni poredak; Tražimo samo pravdu od vas; Korupcija mora da napusti BiH; Hapsite političare, zaustavite korupciju..."


Ističu da su, kao i svaki put, protesti najavljeni i prijavljeni MUP-u, Ministarstvu zdravstva KS, Zavodu za javno zdravstvo KS, Hitnoj pomoći i Vatrogasnoj službi.

Svojim izlaskom, poručuju, dostojanstveno i u miru izražavaju svoje stavove u vezi rada pravosuđa.

- Zahtjevamo da se od sada čuje i glas građana, a sve u cilju vladavine prava u našoj državi. Radimo na izgadnji normalne države - poručili su.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Oslobođenje
Foto: Mirnes Mašić 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.