x

Heroji su među nama – podržite djecu oboljelu od raka!

Hrabrost, snaga, volja, ljubav, podrška i još mnogo više potrebno je djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama da se izbore sa teškim i strašnim neprijateljem. Preko noći ruše se snovi, djetinjstva bivaju stavljena u okove lijekova, terapija, bolnih medicinskih procedura. Ali isto tako, preko noći se rađaju heroji, skidaju odjeću obične djece i stavljaju na sebe plašteve pravih pravcatih superheroja. Upravo ti heroji žive tu, u vašem komšiluku, među nama.

Pandemija korona virusa nije nešto što im olakšava. Ona je za njih novi neprijatelj kojeg trebaju pobijediti. Njihovi stari problemi i nove prijetnje su još veći teret za ponijeti na tako malim leđima. Potrebno je mnogo snage, ali i pomoć drugih ljudi kako bi uspjeli prevazići sve ove nedaće.

„U ovim teškim vremenima ne smijemo zaboraviti djecu oboljelu od raka. Ona trebaju biti naš prioritet. Trebamo biti uz njih u njihovoj borbi“ – poručuju iz Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ pomaže djeci oboljeloj od raka da što lakše prođu kroz proces liječenja, ali i poslije. Također, stali su uz njih i tokom pandemije korona virusa. S najhumanijim ciljevima pokrenuli su kampanju pod sloganom „Heroji su među nama“ kako bi ukazali na to da djeca oboljela od raka i dalje vode borbu sa rakom koja je otežana pandemijom te da im je podrška upravo sada najpotrebnija. U narednom periodu će pružiti podršku za psihološke, socijalne i zdravstvene potrebe djece oboljele od raka i njihovih roditelja.

Djeca oboljela od raka nisu sama uz dobre ljude Bosne i Hercegovine, uz svoje dobre komšije, najhumanije sugrađane. Pomozite jednom heroju da lakše pobijedi zlo koje je okupiralo njegov svijet. Pomozite djeci oboljeloj od raka jednim jednostavnim pozivom na humanitarni broj 17010. Pozivom donirate 2KM, a broj je važeći za korisnike mreža BH Telecom, HT Eronet, mTel i Telemach.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.