x

Na Korčuli

Hrvatski otok Proizd je mjesto s rajskim plažama kojem ćete se uvijek vraćati

Ukoliko se ovog ljeta nađete u Veloj Luci na Korčuli, obavezno posjetite otok Proizd, koji se nalazi u blizini. Zbog rajskih plaža na kojima gotovo nikada nema gužve su razlog zbog kojeg ćete se uvijek vraćati na ovo prelijepo mjesto.

New York Times je Proizd uvrstio na listu mjesta idealnih za izlet. Na Proizd možete doći barkom koja polazi iz centra Vela Luke. Povratna karta košta otprilike 20 KM.

Vozni red za august 2022. godine je sljedeći:

Polazak: 9:30, 10:30, 11:30, 12:30 i 13:30 sati

Povratak: 14:30, 17, 18 i 19 sati


Ukoliko vam je prioritet da tokom ljetovanja uživate u miru i tišini, ovaj otok je idealna destinacija za vas. Naime, ovdje postoji samo jedan restoran, a drugih sadržaja nema.

Bistro more, glatke stijene i borova šuma ostavit će vas bez daha. Postoji nekoliko plaža: Batalo, Veli Bili bok, Mali bili bok i Donj bili bok. Posljednja plaža je nudistička.


Boravak na ovom otoku, kojeg mnogi s pravom nazivaju rajskim, pozitivno će djelovati na vaše zdravlje. Pored staza za šetanje postavljene su i "energetske klupe", kao dio "parka iscjeljujuće energije".

Za zaljubljene parove postoji mjesto za ljubljenje (kissing spot) na kojem možete snimiti najljepše fotografije s godišnjeg odmora.


(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.