x

I BiH ima svoje predstavnike na Svjetskom prvenstvu za rukometašice

U četvrtak je počelo Svjetsko prvenstvo za rukometašice u Španiji, a prvog dana turnira aktivni su bili i bh. predstavnici. Radi se o Arijani Jašarević Vojić, delegatkinji, te sudijama Dini i Amaru Konjičaninu.

Arijana dolazi iz Bihaća, a braća Konjičanin iz Visokog i oni već izvjesno vrijeme imaju povjerenje svjetske rukometne federacije (IHF).

Oni su u dvorani Pabellon Ciutat de Castello pred oko 400 gledatelja vodili meč Japan - Paragvaj koji je završen pobjedom japanskih rukometašica rezultatom 40:17.


Za odabranu ekipu iz BiH ovo će biti još jedno iskustvo, a Arijana je bila učesnica i Olimpijskih igara u Tokiju, te je bila jedina žena - kontrolor iz naše zemlje od ukupno 14 koliko ih je bilo na Igrama u Japanu.


Radi se o nekadašnjoj rukometašici koja je potom sudila, a sada je uvaženi kontrolor/delegat. Za braću Konjičanin i Arijanu bit će još izazova sasvim sigurno, ne samo na ovom Svjetskom prvenstvu nego i u budućnosti.

Nažalost, ženski rukomet u BiH je na niskim granama, naše reprezentacije nema na velikim takmičenjima, pa nam za utjehu ostaju nastupi naših sudija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.