x

Ostali bez dvojice prvotimaca, ali...

Inter je u problemu, ali mnogi su oduševljeni onim što su napravili ovog ljeta

Inter je prošle sezone nakon 11 godina čekanja uspio da osvoji titulu prvaka Italije i ove sezone očekivao se novi iskorak.

Navijači Intera očekivali su da bi se ove sezone mogao napraviti iskorak u Ligi prvaka jer su na okupu imali zaista odličnu ekipu, ali sve je palo u vodu kada je klub potvrdio da su u velikim finansijskim problemima.

Prvi koji je napustio klub bio je trener Antonio Conte zbog neslaganja s čelnicima kluba. Nakon toga iz Intera su potvrdili da će morati prodati nekoliko igrača kako bi riješili problem s finansijama.

Ubrzo nakon toga ekipu je napustio Achraf Hakimi koji je blistao prošle sezone. On je odlučio da karijeru nastavi u dresu PSG-a, a Inter je od njegove prodaje inkasirao 70 miliona eura.


Prije nekoliko dana Inter je napustio i Romelu Lukaku koji je bio vjerovatno najbolji igrač ovog tima prethodne dvije sezone.

Lukaku se vratio u Chelsea za čak 115 miliona eura što je odlična suma novca za Inter. Klub s Meazze je oduševio navijače načinom na koji su doveli zamjene za ovaj dvojac.

Inter je angažovao Denzela Dumfriesa koji je stigao iz PSV-a za 12.5 miliona eura i bit će zamjena za Hakimija, dok je u napad stigao bh. reprezentativac Edin Džeko.


Džeko je u Inter došao iz Rome skoro besplatno jer će klub morati platiti samo dva miliona eura kroz bonuse ukoliko ostvari pojedine ciljeve. To znači da je Džeko u Inter došao besplatno što je svakako odličan potez.

Inter je tako prodajom dvojice igrača zaradio 185 miliona eura, a zamjene za Hakimija i Lukakua platili su samo 12.5 miliona eura.

Uz to treba dodati da je ranije u Inter stigao i Hakan Calhanoglu koji je došao bez obeštećenja nakon što mu je istekao ugovor s gradskim rivalom Milanom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.